Xento
Image default
Sport

Waar let je op bij de aanschaf van halterschijven?

Wanneer jij graag thuis wilt sporten, dan is een halterstang met bijbehorende Halterschijven natuurlijk onmisbaar. Toch kan het soms best een flinke uitdaging zijn om de juiste halterschijven te kiezen. Niet alleen gezien het verschil in gewicht, maar ook qua diameter van de insteek. Daarnaast zijn halterschijven natuurlijk ook nog wel flink prijzig, dus je zit er niet op te wachten dat je de verkeerde hebt gekocht tof achteraf blijkt dat je spijt hebt van je aankoop. Om je een einde op weg te helpen, hebben we een aantal tips voor je, waar je goed op moet letten bij het aanschaffen van halterschijven. Doe er dus je voordeel mee!

Let op de dikte van je halterstang

De dikte van je halterstang bepaald logischerwijs ook hoe groot de insteek van je schijven moet zijn. Wanneer we kijken naar de dikte van een Olympische halterstang, dan komen we uit om een diameter van 50 millimeter of terwijl 5 centimeter. Zorg er daarom dus ook altijd voor, dat je kiest voor halterschijven met de juiste diameter. Zorg er daarbij ook direct voor, dat de insteek van de schijven niet te groot is. Dit zorgt ervoor dat de schijven te veel bewegingsvrijheid hebben, waardoor je de stabiliteit mist. Uiteraard is een klein beetje speling niet erg. Je moet de schijven er immers ook gemakkelijk op en af kunnen halen. Wanneer de ontzettend stroef gaat, is het natuurlijk ook niet prettig.

Verschillende soorten materiaal

Je kunt bij halterschijven kiezen uit verschillende soorten materiaal. Wel is het daarbij belangrijk dat je ook rekening houdt met je budget. Je kunt je immers voorstellen, dat ieder materiaal zo z’n eigen prijskaartje heeft. Zo kun je kiezen uit halterschijven gemaakt van gietijzer, rubber, maar ook urethaan. Laatstgenoemde zijn de duurste variant, maar ook direct de meest duurzame. Deze halterschijven hebben een lange levensduur en zijn daarom op lange termijn zelf de beste optie. Gietijzer is de meest voordelige optie, echter kun je je voorstellen, dat wanneer je hier niet goed mee omgaat, ze onherstelbare schade kunnen toebrengen aan bijvoorbeeld je muren en vloer.