Xento
Image default
Sport

Slot openen met een lockpick en spanner

Om een goede lockpicker te worden, heeft u een grondige kennis nodig van wat er in het slot gebeurt en hoe verschillende sloten werken.

De druk van de lockpick moet nu iets hoger zijn dan de druk van de som van alle genoemde krachten die nodig zijn om de pin kolom te verplaatsen.
De veerkracht neemt zeer weinig toe naarmate de pennen dieper in de slot kern worden gedrukt. We gaan ervan uit dat de veerkracht constant is. De
De wrijving van de kernpen op de kern is constant en in een schoon slot bijna nul. De hechtwrijving is het essentiële onderdeel, het is evenredig met het koppel. Hoe meer koppel u toepast op de kern van het slot,  hoe hoger de hechtwrijving. Nu is de enige weerstand tegen een beweging van de pennenkolom de veerkracht. Als de onderrand 

 

Kracht die nodig is om het slot te openen

De druk op de spanner  is afhankelijk van de tolerantie, de vorm van de pennen, de mate van slijtage en scheuren. Het variërt sterk per slot hoeveel druk er precies moet worden toegepast.  Het is niet makkelijk om ingewikkelde mechanische defecten te verklaren. Het bereikt zijn maximum bij de druk die nodig is om de kernpen in de slotkast te plaatsen.  Het Layer Model benadrukt de interacties tussen de posities van de pennen. Het laat zien hoe een slot te openen is met niets meer dan een lockpick en een spanner. 

 

http://beveiliging.bedw.nl/beveilig-uw-woning-met-goede-sloten/