Xento
Image default
Sport

Slagkracht versus balcontrole

De nieuwste Head Graphene tennisracket heeft nog lichter en sterker materiaal dan de vorige lijnen, waardoor er een betere gewichtsverdeling is over het racket en je een betere wendbaarheid hebt om snellere slagen te maken. Maar hoe kan dat dan? Waardoor is de gewichtsverdeling beter en wat betekent het? We leggen het je hier uit.

Elke tennisracket heeft zijn specifieke eigenschappen, die hebben invloed voor de tennisspeler want die eigenschappen kunnen voor meer slagkracht of meer balcontrole zorgen. Een belangrijke factor daarin is het balanspunt, dat is het punt waarop het tennis racket in evenwicht is. Hier een voorbeeld daarvan: de lengte van een gemiddelde tennisracket is 68 centimeter. Als het balanspunt van dit tennisracket op 34 cm ligt, is het tennisracket in evenwicht. Bij een balanspunt van 35 cm of hoger, zit het gewicht meer in de top van het racket. Deze rackets worden top weight rackets genoemd. Met top weight rackets heb je veel balcontrole, ze zijn eigenlijk ontworpen voor competitie tennissers die vanzelf al veel slagkracht in hun slagen kunnen leggen. Ligt het balanspunt van de tennisracket op 33 cm of lager, dan zit er meer gewicht in de steel en spreken we van een handle weight racket. Met deze tennisrackets heb je meer power of slagkracht bij het spelen, maar minder balcontrole.

Daarbij spelen ook het bladformaat en de profielhoogte een rol. Het bladformaat is de oppervlakte van het snarenblad, meestal is de evenredig met de slagkracht of power dat het racket heeft. Hoe groter het bladformaat is, hoe groter de slagkracht die je ermee hebt en hoe kleiner het bladformaat, hoe meer balcontrole. De profielhoogte is de term voor wat eingelijk de breedte is van een tennisracket. Een tennisracket met een kleine profielhoogte, dus een dun racket, is meestal zwaarder en heeft veel balcontrole. Een tennisracket met hoge profielhoogte, dus een dik racket, is net licht en geeft veel slagkracht.

Bezoek de website voor meer info : https://www.kctennis.nl