Xento
Image default
Relatie

Online relatietherapie is de nieuwste trend

Is er nog gevoel?

Dit is de meest cruciale vraag in het hele proces van een online relatietherapie, maar ook wanneer je bij een fysieke therapeut gaat praten. De vraag leidt tot emotionele uitbarstingen, wanneer het gesprek wordt gevoerd bij de therapeut. In de online versie werk je veel langer zelf aan wat je voelt en daardoor is deze vorm van relatietherapie zo populair.

Verschil

Bij de relatietherapeut gaat veel tijd verloren, omdat men daar ter plaatse pas gaat voelen. Wanneer je in het aanlooptraject naar de partnergesprekken telkens hebt gevoeld, dan ben je hier rustig aan naar het gesprek aan het toewerken. Dit is minder emotioneel heftig en veel duidelijker.

Wanneer de vraag op tafel legt voelen veel mensen die de therapie volgen zich overvallen. Daardoor gaat men in de emotie en krijg je het gevoel niet zuiver. En dan nog is er mogelijke twijfel.

Resultaat

Of je relatietherapie online volgt of niet, de uitkomst is op voorhand niet te voorspellen. Door de therapie zeer serieus te nemen kom je meer over jezelf, je partner en relatie te weten. Geheimen staan de eerlijke relatie in de weg. Hier wringt heel vaak het schoentje, omdat men zaken die zich in het verleden hebben afgespeeld niet durft uit te spreken. Het gevolg is dat deze blijven spelen op de achtergrond, maar die de liefdevolle relatie geen goed doen.

Wat je wel kunt doen is werken aan jezelf en praten met een individuele therapeut. Als jij je goed voelt bij de therapeut kun jij je geheimen eerst al delen met deze gesprekspartner. Het voordeel is dat de zwaarste  emotionele lading er al vanaf is. Het geheim is al een stuk minder, zeker wanneer het verdrongen misbruik is. Door dit niet te verwerken gaat het lichaam met name in de intieme zone naar verloop van tijd protesteren.

Meer informatie: relatietherapie Eindhoven, relatietherapie Den Bosch, relatietherapie Apeldoorn

https://www.jouwliefde.nl

Gerelateerde artikelen

Koop uw trouwringen bij Juwelier Jos

Tips voor je trouwdag

Een prachtig assieraad van Memorie Sieraden