Xento
Image default
Particuliere dienstverlening

Klaar voor de toekomst met passief bouwen van nieuwe woningen

In de toekomst zal passief bouwen steeds belangrijker worden. Energiezuinige woningen zijn een must, omdat we hoe dan ook zuiniger met energie moeten omgaan. Fossiele energiebronnen zullen ooit opraken, en alternatieven zijn ook niet onuitputtelijk. Wilt u een passiefhuis bouwen, dan komt daar het nodige bij kijken. Maar als u de bouw vanaf stap één goed aanpakt dan is het zeker geen onoverkomelijk probleem om een woning neer te zetten die klaar is voor de toekomst. Passief bouwen kan zowel op grote schaal als voor het realiseren van een enkele particuliere woning. Het enige wat u daarvoor hoeft te doen is vooraf goed op een rij zetten waar u aan moet denken.

Een bestaand huis klaar maken voor de toekomst

Passief bouwen komt niet alleen aan de orde bij nieuwbouw. Ook bestaande woningen moeten worden aangepast om ze klaar te maken voor de toekomst. Zo kunt u op uw bestaande woning zonnepanelen plaatsen, de kozijnen en deuren vervangen door energiezuinig materiaal of isolatiemaatregelen nemen. Als u aanpassingen doet of laat doen die een energiebesparing opleveren krijgt uw huis een hoger energielabel. Dit is gunstig bij verkoop of verhuur van de woning. Passief bouwen of renoveren heeft dan ook zeker voordelen mits het goed wordt aangepakt. En die goede aanpak gaat zeker lukken als u zich vooraf deskundig laat adviseren.

Wie kan u bijstaan bij het realiseren van het huis van de toekomst?

U kunt voor deskundig advies terecht bij het Passiefhuiscentrum in Deurne. Hier vindt u stands van verschillende bedrijven die zich bezighouden met het duurzaam bouwen van woningen of het verduurzamen van bestaande huizen. U kunt advies inwinnen over allerlei maatregelen die u kunt nemen om ervoor te zorgen dat uw huis klaar is voor de toekomst. Dit kunnen kleine aanpassingen zijn maar ook grotere projecten. Vooral particuliere huiseigenaren zullen niet alles in één keer kunnen realiseren. Wellicht komen er in de toekomst mogelijkheden voor subsidie. Daarover kunt u zich dan uiteraard ook laten adviseren.