Xento

apr 22 2020

Workshop op school

Workshops op school 

Een workshop op school is de perfecte gelegenheid voor een basisschool om kennis van buitenaf binnen de muren van de school te brengen. Vaak zijn leraren te druk met les geven om zichzelf te verdiepen in een specifiek onderwerp. Hiervoor zijn bedrijven als Grote Broer, Grote Broer heeft een groot bestand met professionele workshopdocenten die allemaal hun eigen expertise gebruiken tijdens de workshops. 

Wat voor workshop? 

De mogelijkheden zijn vrijwel oneindig, van theater tot kunst en van muziek tot digitale media. Op de website van Grote Broer zijn meer dan 50 verschillende workshops te vinden verdeeld over verschillende disciplines. Deze workshops worden allemaal in een tijdsbestek van 50,60,90 of zelfs 120 minuten gegeven. Een school kan naast een specifieke workshop ook kiezen om een volledige dag te besteden aan allemaal verschillende onderwerpen, dit noemt Grote Broer een cultuurdag. Bij een cultuurdag neemt Grote Broer de school over, zetten ze meerdere workshopdocenten in en regelen zij de volledige organisatie. Bij een cultuurdag kan een school er ook voor kiezen om een specifiek thema of een bepaalde discipline als overkoepelend onderwerp te laten gelden. Grote Broer geeft altijd advies op maat, er wordt goed gekeken naar de mogelijkheden die de school biedt. 

 

Muziekworkshop

Een voorbeeld van zo’n discipline is een muziekworkshop. Grote Broer heeft een breedspectrum aan muziekstijlen verwerkt in haar workshops, zo is er voor ieder wat leuks te vinden. Er is bijvoorbeeld de workshop streetbeats, hier worden kinderen uitgedaagd om alledaagse spullen als prullenbakken en pannen te gebruiken als ware muziekinstrumenten. Een echte streetbeats artiest komt langs om de groep de achtergrond van deze stijl te vertellen, daarnaast begeleid de workshopdocent de kinderen om in een korte tijd een hoge kwaliteit te bereiken. Een ander leuk voorbeeld van een muziekworkshop is de workshop rappen, hier krijgen kinderen de kans om te leren rijmen op een beat. Het leuke aan deze workshop is dat iedereen het kan, iedereen heeft zijn eigen stijl en met de juiste rapdocent worden deze rijmen vertaald naar een vet rapnummer. 

 

 

 

https://grotebroer.com

Written by