Xento
Image default
Onderwijs

Leren typen voor kinderen

Tegenwoordig is alles digitaal. Ook alle schooltoepassingen gaan via de computer en het internet. Het is dus van belang dat kinderen hier goed mee om kunnen gaan. Een groot onderdeel van schooltoepassingen heeft te maken met teksten schrijven op de computer. Het is dus van belang dat kinderen dit goed onder de knie hebben/krijgen. Gelukkig is hier een oplossing voor: Typecursus kinderen.

Waarom een type cursus zo belangrijk is

Waarom is goed leren typen nou zo belangrijk en specifiek voor kinderen zo belangrijk? Allereerst is de wereld waar kinderen in opgroeien erg digitaal en zal alleen nog maar meer digitaal worden. Dit betekent dat steeds meer toepassingen digitaal worden uitgevoerd. Dit zie je nu al terug op scholen. Er wordt veel meer op de computer gewerkt dan voorheen en dit zal alleen nog maar gaan toenemen.

Goede werkhouding

Omdat er meer tijd wordt besteed achter digitale apparaten is het belangrijk dat er een goede houding aan wordt genomen. Door een typecursus voor kinderen leren de kinderen juist typen. Hierdoor zitten ze niet steeds voorover gebogen om de goede toets te vinden, maar kun je een rechte houding aannemen en naar het scherm kijken. Daarnaast leren kinderen typen met alle vingers, waardoor de kans op RSI klachten afneemt.

Sneller klaar met het werk

Goed typen zorgt er voor dat je sneller je werk af hebt. Hierdoor kun je dus meer werk in een bepaalde tijd uitvoeren en dus efficiënter werken. Daarnaast maak je een stuk minder fouten, omdat je meteen kunt zien als je iets fout doet. Je kijkt immers naar het scherm en niet naar de toetsen.

Betere aanpassing voor de volgende school

Er is onderzoek gedaan door de Radboud universiteit, waaruit blijkt dat kinderen die blind kunnen typen zich beter kunnen aanpassen aan de middelbare school en aan de vervolgopleiding na de middelbare school.

Typeapp: Typecursus kinderen

TypeApp beschikt over de leukste typecursus voor kinderen. Kinderen leren spelenderwijs snel en foutloos typen. Daarnaast heeft de typecursus het hoogste slagingspercentage van heel Nederland: wel 98%. De kinderen leren typen door games te spelen, sterren te verzamelen en cadeaus te winnen. Dit zorgt er voor dat de kinderen zich nooit zullen vervelen. Dit laat maar weer eens zien dat leren niet perse vervelend of saai hoeft te zijn. Interactief leren is vooral voor kinderen een super methode!

Het programma van TypeApp past zich aan aan jouw vaardigheden. Daarnaast is er altijd persoonlijke begeleiding aanwezig van ervaren docenten. Als je de cursus hebt afgerond ontvang je een mooi diploma. Je hebt er je hele leven profijt van.

Sneller leren: tips

Hier een alvast aantal tips om sneller te leren typen:

  • Zet je linkervingers op de A,S,D,F en je rechtervingers op de J, K, L. Je duimen leg je op de spatiebalk.
  • Oefen zo veel mogelijk. Snel, goed leren typen kost tijd. Geef niet op als het even niet lukt.
  • Zorg voor een goede cursus die gebruik maakt van een interactieve lesmethode. TypeApp is daarvoor erg geschikt!
https://typeapp.nl/