Xento
Image default
Onderwijs

Kinderen schitteren in indrukwekkende circusacts

Met basisschool workshops op het gebied van kunst en cultuur kun je heel veel kanten op. Maar misschien is er wel niks te bedenken waar kinderen en leerkrachten unaniem zó enthousiast van worden als wanneer het circus op school komt. Het is een unieke combinatie van samenwerken aan kunsten die iets magisch over zich heen hebben en binnen een dag iets leren waarvan je voorheen nooit gedacht had dat je het ooit zou kunnen.

Helemaal in balans

Het ziet er altijd nogal indrukwekkend uit als circusartiesten hun balans weten te houden terwijl ze op een grote bal staan of zichzelf over een koord bewegen. Alleen échte circusartiesten kunnen dat zonder te vallen. Toch? Nee hoor! Het leuke aan deze evenwichtskunsten is dat iedereen dit kan leren en dat je helemaal niet zo veel tijd nodig hebt om de beginselen onder de knie te krijgen. Binnen een paar uur staan de kinderen glimmend van trots op een loopbal of zetten ze hun eerste stapjes op een ton.

Alle ballen in de lucht

Zoals met eigenlijk vrijwel alles, is ook de kunst van het jongleren om het rustig op te bouwen. Je begint met één bal, pakt er als dat goed gaat een tweede bij en voor je het weet houd je er ineens drie in de lucht. Precies: als een echte circusartiest! Jongleren is een vaardigheid waarvan je de basistechniek prima op één dag kunt leren. En het ziet er al meteen indrukwekkend uit! Oftewel: een mooie skill om op zak te hebben om thuis en op ieder feestje de show te stelen met drie mandarijnen of drie bollen sokken.

Kom je naar ons circus?

Hoe leuk het ook is om afzonderlijke circustechnieken te leren, het wordt natuurlijk nog veel leuker als je al die circusacts bij elkaar brengt voor een echte circusvoorstelling met de hele school. En dat kan natuurlijk ook prima! Na een dag lang repeteren per klas met voor ieder kind een passende rol om in te schitteren, komen alle klassen bij elkaar voor een grootse circusshow. Het eindresultaat is natuurlijk een voorstelling waar iedereen naar mag komen kijken. Enne … wie pakt de videocamera erbij?

https://www.grotebroer.nl