Xento
Image default
Mode en Kleding

Bedrijfskleding horeca

Bedrijfskleding horecaKleding in de horeca heeft een belangrijke bijdrage aan de uitstraling van het bedrijf. Het bepaald mede de kwaliteit van het bedrijf en is dat kader een indicator voor de prijs bepaling van het eten.

Wat voor soorten kleding zijn er allemaal?

In de horeca zijn er meerdere soorten kleding die we kunnen benoemen. Hieronder volgt een rijtje met daaronder uitleg

–       Barpersoneel

–       Bediening

–       Management

–       Baliepersoneel

–       Schoonmakers

–       Keukenpersoneel

–       Koks kleding

–       Onderhoudsteam

Barpersoneel

Personeel achter de bar is onder te verdelen in personeel dat werkt in cafés en personeel dat werkt in restaurant/hotels. In een café draagt het barpersoneel vaak een jeans met een witte blouse. De kleding is minder sjiek dan in een restaurant. Daarnaast is de barman in een restaurant vaak onderdeel van de bediening waardoor sjijker gekleed gaat..

Bediening

Personeel in de bediening werkt in een restaurant en heeft contact met de gasten van het restaurant of hotel. Hierdoor heeft hij een representatieve uitstraling. Daarnaast maakt men wel onderscheid in kleding van het barpersoneel en bediening. De reden is dat het voor de gasten duidelijk is wie welke taak heeft. De kleding van de bediening is sneller vuil en zal sneller moeten worden verschoont. De reden om meer wit te gebruiken. Wit staat voor reinheid een teken van goede hygiëne.

Management

Het management heeft de taak om de gasten van een restaurant of hotel naar de zin te maken. De aansturing van personeel. De kleding is hier op aangepast. Men kan duidelijk zien wie van het management is. Het dient een uitstraling te hebben naar buiten toe. Dit is

Schoonmakers

Schoonmakers in de horeca dragen kleding die er voor moet zorgen dat ze makkelijk overal bij kunnen. Daarnaast de mogelijkheid om attributen die ze gebruiken op te bergen. De kwaliteit die aan de kleding moet worden gesteld is dat het soepel is. Schoon en vooral dat het tegen een stootje kan. Zelden is schoonmaak kleding voor de sier!

Keukenpersoneel

Keukenpersoneel is personeel dat tussen koks en schoonmakers inzicht. Ze maken onderdeel uit van de bereiding van eten. Kwalitatief dragen ze dezelfde kleding als koks maar ze zijn van rang een klasse lager dan koks. Dit is terug te zien in hun kleding. Deze heeft een minder grote uitstraling. Het keukenpersoneel zal ook niet naar buiten toe treden.

Koks kleding

Koks hebben aparte schorten. Dragen vrijwel altijd witte kleding, dat echt schoon moet zijn. Dit zorgt voor een goede hygiëne. Iets dat in een restaurant erg belangrijk is. In tegenstelling tot keukenpersoneel hebben zij wel een representatieve functie. Zij treden wel naar buiten. Kwalitatief zij zijn het uithangbord van het restaurant en dat is aan hun bedrijfskleding horeca terug te zien!

Bezoek de website voor meer info : http://www.shirtsenzo.nl