Xento
Image default
Mode en Kleding

Badjas wasvoorschriften

Naarmate we dichter bij het einde van het jaar komen, wordt het weer steeds kouder. Gelukkig beschermt een badjas je tegen die koude winterdagen. Om de kwaliteit van je badjas te behouden, is het absoluut noodzakelijk dat je hem goed wast.

 

Waarom moet je je badjas wassen?

Naarmate de winterdagen vorderen, zult u uw badjas vaker dragen. In het ideale geval moet het na elke 3-4 keer dragen worden gewassen, zelfs als er niets rechtstreeks op is gemorst. Als je langer dan 4 keer draagt, vergroot je het risico dat schimmels en bacteriën op je badjas groeien. Bekijk hier de Badjasparadijs kortingscodes.

De manier waarop je je badjas wast, hangt sterk af van het materiaal waarvan hij is gemaakt. Als je je badjas constant draagt, zul je merken dat je hem vaker wast. Om te voorkomen dat de vezels beschadigd raken, moet je ervoor zorgen dat je het goed verzorgt terwijl het in de was is.

 

Katoenen badjas

Katoen is een duurzaam materiaal, dus je kunt je katoenen badjas eventueel met andere kleding wassen.

Was je badjas op 60 graden met de helft van de hoeveelheid wasmiddel die je bij een normale wasbeurt zou gebruiken. Zodra je wasbeurt op 60 graden klaar is, voeg je een half kopje gedistilleerde azijn toe aan de lading en zet je hem op een spoelcyclus. Hierdoor worden eventuele achtergebleven wasmiddelresten verwijderd.

Om ervoor te zorgen dat je badjas zacht en pluizig blijft, droog je hem in de droogtrommel op een lage temperatuur.

 

Fleece badjas

Fleece is een delicate materiaal en mag nooit in een hete was worden gewassen, omdat dit de vezels kan beschadigen.

Voordat je je fleece badjas in de wasmachine doet, draai je hem binnenstebuiten om pluizen te voorkomen. Vermijd ook het wassen van fleece met andere materialen, omdat pluisjes makkelijk op het materiaal kunnen worden overgedragen en steeds moeilijker te verwijderen zijn.

Het is het beste om een ​​koudwater programma en vloeibaar wasmiddel te gebruiken om je fleece badjas te wassen. Vermijd het gebruik van wasverzachter in je was, dit kan de vezels beschadigen.

Zodra je was klaar is, droog je je badjas, idealiter in direct zonlicht, of op de laagste temperatuurstand van je wasdroger.

 

Zijden of satijnen badjas

Zijde en satijn zijn ongelooflijk delicate stoffen, dus het is altijd het beste om deze items met de hand te wassen.

Om je zijden of satijnen badjas met de hand te wassen, begin je met het vullen van een bak met lauw water, genoeg om je badjas in onder te dompelen. Als je wasbak vol is, voeg je een paar druppels fijnwasmiddel toe en roer je het door het water. Dompel je badjas onder in het water en laat het 3-5 minuten weken. Gebruik na 3-5 minuten uw hand om uw badjas op en neer in het water te dompelen om al het vuil te verwijderen. Zodra je badjas voldoende is schoongemaakt, haal je hem uit het water en spoel je hem af met koud water.

Droog je badjas eerst af met een schone, droge handdoek, voordat je hem ophangt om te drogen, bij voorkeur in direct zonlicht.

Als je je badjas in de wasmachine wilt wassen, gebruik dan altijd een delicaat wasprogramma en fijn wasmiddel om schade te voorkomen.