Xento
Image default
Marketing

Linkbuilding Voor Seo: Tips Voor Een Sterk Linkprofiel

Je hoort het vast vaker: word-of-mouth en influencer marketing zijn de beste en meest efficiënte marketing methodes. Zowel persoonlijke ervaring als onderzoek wijzen keer op keer uit dat wanneer iemand een merk of product aangeraden krijgt door iemand die ze vertrouwen, een vriend of kennis, ze dit accepteren. Met “traditionele” marketing-inspanningen gaat dit zo makkelijk niet.

Die mensen doen hetzelfde, en ga zo maar door. Wat nu als er één iemand was die het bericht kon verspreiden naar duizenden mensen die vertrouwen hebben in hun aanbevelingen? Dat zijn influencers. Influencer marketing inzetten kan daarmee een hele efficiënte manier zijn om je publiek te vergroten en nieuwe klanten te vergaren.

Wat is Link Building? Link building is een cruciale en zeer complexe methode waarop je de search engine rankings van jouw webpagina kunt verbeteren. Hoewel het proces vrij ingewikkeld in elkaar zit, is de basis vrij simpel: je gaat op zoek naar een website die soortgelijke content produceert en zoekt naar contact met de persoon of groep achter die website.

Seo En Linkbuilding Pakket – Linkbuilding En Seo Maatwerk

Zij kunnen dan vervolgens in een post op hun website verwijzen naar een post op jouw website, wat een backlink creëert. Deze backlink is iets dat wordt gevonden en geregistreerd door de algoritmes van Google. Hierdoor eindigt je website hoger wanneer mensen op bepaalde keywords zoeken binnen Google, omdat een andere gewaardeerde website aan jouw content refereert.

Zo kan influencer marketing dus ook link building gebruiken om jouw online positie te verbeteren. De echte waarde van backlinksBacklinks zijn niet alleen belangrijk voor SEO-doeleinden, al zijn ze in dat domein wel vrij cruciaal. Wanneer je hoger eindigt in de zoekresultaten van zoekmachines krijg je simpelweg meer views. Maar – je krijgt ook een stuk meer organische content direct van de site van de influencers.

Deze mensen zullen via de influencer bij jou terecht komen, en worden geïnteresseerd in jouw content. Dat versterkt weer jouw views en verkeer. Het creëren van backlinks werkt dus twee kanten op. De influencer krijgt meer geloofwaardigheid omdat hij of zij referenties in zijn stuk verwerkt, en jij wordt een geloofwaardige referentie.

Linkbuilding Uitbesteden – De #1 Linkbuilder

Je kunt zo bepaalde partijen helpen om een stapje omhoog te komen, terwijl je daarmee jezelf juist naar de top werkt. Kies de juiste influencer, Hetgeen wat influencer marketing onderscheidt van andere marketing methodes is het feit dat je niet direct een bericht aan je publiek doorgeeft. In plaats daarvan is het medium tussen jou en je potentiële klanten de influencer. Linkbuilding uitbesteden bij De Linkbuilder.

Het moet iemand zijn die een autoriteit is in jouw vakgebied. Iemand die jouw reputatie, geloofwaardigheid en autoriteit kan versterken met de zijne of hare. Het belangrijkste blijft dat je iemand kiest die het publiek heeft wat jij wilt bereiken. Door dat te doen kun je er van uit gaan dat mensen die vanaf de pagina van je influencer naar de jouwe komen, bijna altijd geïnteresseerd zullen zijn – en potentiële klanten kunnen zijn of worden.

In dit geval zal de influencer het waarschijnlijk beter doen op die content, en jou “outshinen.” Daar pluk jij geen vruchten van. Door te werken met Join kun je relevante matches maken, en de content van influencers bekijken en op waarde schatten voordat je kiest om met ze samen te werken.

Linkbuilding: Alles Wat Je Moet Weten In 2021 [Seo]

Linkbuilding uitbesteden – Links op websites met hoge SEO waarde

Combineer SEO en influencer marketing, SEO optimalisatie en influencer marketing zijn beide hele effectieve methodes die winst opleveren, dus waarom combineer je ze niet? Door de beschreven link building is dit heel goed mogelijk. Door de juiste influencer te vinden en met hem of haar samen te werken kun je op de juiste manier backlinks in zijn of haar website integreren.

Jullie hebben ook beiden een positief effect van influencer marketing omdat meer mensen zullen horen over jou, als zijnde een autoriteit of belangrijk persoon. Dit versterkt de geloofwaardigheid en vergroot je publiek. Win. Win..

Digitale mond-tot-mond reclame Linkbuilding is het genereren van linkjes vanaf externe websites naar jouw website en heeft een enorme invloed op je positie in Google. Linkjes zijn als het ware ‘stemmen op jouw website’. Dit lijkt makkelijker dan het is maar kwalitatieve linkbuilding is niet eenvoudig en er komt meer bij kijken dan je denkt.

Linkbuilding, Wat Is Het En Waarom Is Het Zo Belangrijk?

Linkjes zijn als het ware ‘stemmen op jouw website’. Elke link naar jouw website moet je zien als een stem. Wanneer de CDA veel stemmen krijgt wordt deze partij belangrijker en krijgt het meer aanzien. Hetzelfde principe geldt bij linkbuilding: hoe meer stemmen, hoe belangrijker je wordt voor Google. Dit resulteert uiteindelijk in een hogere positie in de zoekresultaten.

Een voorbeeld: Stel jij hebt een webshop in woonaccessoires. Om kwalitatieve links te verzamelen zul je op zoek moeten gaan naar interessante websites met content over wonen, bijvoorbeeld woonblogs of interieurblogs. Een backlink van een website dat niets te maken heeft met jouw webshop, kan van negatieve invloed zijn op je SEO-positie.

De uitdaging is om Google te laten zien dat jouw website de kwalitatieve links op een natuurlijke manier heeft ontvangen. De meest ‘natuurlijke’ manier is door interessante blogs te schrijven, waar andere relevante websites naartoe linken. Checklist voor kwalitatieve links Of de backlink een positief effect heeft op de SEO-positie, kun je zo nagaan: De link sluit aan op mijn content.

Wat Is Linkbuilding? Tips Voor Goede Seo Linkbuilding

De link komt van een interessante website met voldoende autoriteit. Als je bovenstaande vragen met ‘ja’ kunt beantwoorden, kun je ervan uitgaan dat de link een positief effect zal hebben op jouw vindbaarheid. Vaak bestaat een backlinkprofiel van een website ook uit ‘spamlinks’, deze spamlinks kun je disavowen met de disavow-tool van Google.

Ga zelfs een aan de slag met linkbuilding en verbeter de SEO-positie van je website! Kom je er zelf niet helemaal uit? De linkbuilding-experts van 2nd Chapter helpen je graag verder. Design, development & online marketing Hi, wij zijn 2nd Chapter! Webbureau voor design, development & online marketing met een passie voor online maatwerk.

Last but not least creëren én onderhouden wij online marketingcampagnes met maar één doel; conversie! Wil je weten wat wij voor jou kunnen betekenen? Bel 071-4072027, laat je gegevens hieronder achter of start direct het gesprek via de chat.

Linkbuilding – Lyter Digital Marketing

Samenvatting: is het verzamelen van links naar content op jouw website, dit kan zowel intern als extern. Extern linken is het verzamelen van links van andere website naar jouw content. Dit is belangrijk omdat Google elke link naar jouw website ziet als een voorkeurstem voor jouw content. Hoe meer links je naar jouw website hebt, hoe beter jouw content moet zijn in de ogen van Google.

Een link die van een website komt die zelf ook hoog in de Google-ranking staat is meer waard dan een link van een pagina met lagere ranking. Naast extern linken is ook intern linken erg belangrijk. Een goede interne linkstrategie wijst de belangrijkste pagina’s aan en laat aan Google en je gebruiker zien welke pagina’s gerelateerde content hebben.

Wat is interne linkbuilding? Best4u Internet Marketing

In zijn artikel over de SEO relatie strategie laten wij zien hoe jij linkbuilding toepast binnen je overkoepelende SEO strategie. Linkbuilding is een belangrijk onderdeel van SEO. Wanneer je aan “linkbuilding” doet ben je eigenlijk bezig met het verzamelen van links vanuit andere websites naar jouw content. Wanneer je binnen je eigen website linkt heet dit interne linkbuilding.

Seo Linkbuilding: Hoe Werkt Dat Nou Eigenlijk?

Er zijn vier verschillende soorten links: Links op jouw website die linken naar een andere pagina op jouw site. Deze gebruik je om een structuur te creëren op jouw website. dit zijn links die zijn verkregen doordat andere jouw pagina hebben gelezen en deze zo goed vonden dat ze een link hebben geplaatst naar jouw website.

links die je hebt verkregen door linkbuilding activiteiten. links die je zelf hebt verzameld door forums en verzamelsites. Wanneer wij mensen vertellen over Linkbuilding wordt het onderwerp vaak snel alweer van tafel geveegd. Het is voor veel ondernemers lastig voor te stellen dat het nut heeft om aan anderen te vragen om te linken naar jouw website.

Toch is het eigenlijk niet zo gek dat Google het belangrijk vindt hoeveel mensen er naar jouw content linken. Google is namelijk wel slim, maar nog niet zo slim dat hij de kwaliteit van content kan bepalen. Linkjes helpen de zoekmachine hierbij. Als websites die over aanverwante onderwerpen linken naar jouw website, dan zal jouw content wel goed zijn! Google behandelt al deze linkjes als een soort voorkeurstem bij de verkiezingen.

Linkbuilding In De Praktijk – Internationale Seo

Goed, dat is hoe externe linkbuilding(globaal) werkt. Bij interne linkbuilding ligt de focus op je eigen pagina’s. Zo kun je van een pagina die gaat over “afvallen in 30 dagen” linken naar “tips over gezonde voeding” en “sporten wanneer je wilt afvallen”. Hierdoor laat je de gebruiker (en Google) weten waar ze meer informatie kunnen vinden.

Hoe meer links (intern en extern) er naar een pagina gaan, hoe belangrijker de informatie op deze pagina is in de ogen van Google. Linkbuilding zelf is al zo oud als zoekmachines zelf. Door de jaren heen zijn er dan ook veel verschillende manieren hoe jij aan je linkjes kunt komen.

Wanneer een grote, bekende website naar jou linkt is dat veel waardevoller dan wanneer er een kleine onbekende website naar jouw content verwijst. Ook zijn er “linkbuilding farms”, dit zijn pagina’s die niets anders doen dan uitgaande linkjes verzorgen. Je kan je voorstellen dat die laatste niet echt hoge ogen gooit bij de zoekmachinegigant.

Seo-ranking Verbeteren Door Linkbuilding

Bij deze techniek schrijf je jouw website in bij directories, dit zijn bijvoorbeeld startpagina’s en overzichtspagina’s. Deze links zijn niet van hoge kwaliteit, maar kunnen wel positief zijn voor jouw website als je ook andere soort links hebt naar je website (De linkbuildingtool). De tweede techniek is ruilen. Je benadert andere websites en stelt ze voor om een link te ruilen.

Ook kan je kijken naar de trustflow van de site. De derde optie is gastbloggen. Dit kost veel tijd, maar hier kan je wel kwalitatieve links krijgen. Je schrijft een artikel voor een andere website met een link naar jouw website. Doe dit natuurlijk wel in jouw branche voor een website met hoge kwaliteit.

Deze strategie voer je uit in comment secties en forums. Belangrijk hierbij is dat de pagina waar je op reageert relevant is voor jouw website en dat er genoeg volume en activiteit is op de site. Er moeten al meer reacties zijn geplaatst door andere. Jouw comment moet niet te kort zijn en daadwerkelijk relevant zijn voor de tekst die erboven staat.