Xento
Image default
Industrie

Overzicht voor KLIC in een app

Ben je van plan om als bouwbedrijf te gaan graven in grond? Dan is het verplicht om KLIC-meldingen te doen. Deze meldingen geven jou meer inzicht in leidingen en kabels die zich onder de grond bevinden. Je kunt gemakkelijk de verschillende meldingen in één overzicht zien via de KLIC app. Deze app geeft overigens ook een bericht als een van je meldingen binnenkort afloopt. Tegenwoordig is het verplicht om online je meldingen te hebben op locatie. Zo’n app is dus perfect, aangezien je dit als bouwbedrijf zeker nodig hebt. Het is belangrijk dat je te allen tijde inzicht kunt hebben in belangrijke informatie. 

Wees goed op de hoogte 

Je kunt zo veel medewerkers aan de app toevoegen als je zelf wilt. Dit is erg handig, aangezien elk bedrijf qua grootte verscheelt. Het is belangrijk dat iedere medewerker genoeg informatie heeft over de grond waar gegraven gaat worden. Waar bevinden zich de leidingen en voor welke kabels is het handig om even op te letten? Je wilt natuurlijk geen onnodige schade aanrichten omdat je niet over de juiste informatie beschikt. De app is te zien op meerdere schermen. Dit is prettig, aangezien je op een werkplek met meerdere schermen werkt. Denk aan een computer, een tablet of een mobiele telefoon. Zo kun je dus heel flexibel te werk gaan. Of je nou in een meeting zit of tijdens het lopen op je telefoon kijkt. Je krijgt te allen tijde inzicht in de informatie. 

Drie meldingen 

Je kunt meerdere meldingen maken als je in de KLIC app zit. Dit zijn er in totaal drie en allemaal erg belangrijk. Zo heb je allereerst de graafmelding. Bij dezelfde melding krijg je informatie over 500 x 500 meter aan gebiedsomvang. Deze omvang is voor twintig werkdagen zichtbaar en krijg je ook pas als je echt gaat graven. Naast de graafmelding, kun je in de app ook om een oriëntatieverzoek vragen. Hierbij krijg je meer inzicht in kabels en leidingen die verspreid liggen over 2500 x 2500 meter gebiedsomvang. Ook heb je nog de calamiteitenmelding. Met deze melding wordt er gewaarschuwd voor eventuele dreiging voor schade of letsel. 

 

———— 

https://misterklic.nl/