Xento
Image default
Huishoudelijk

Kies een geschikte vloer voor in woonkamer uit

 

 

Ben je van plan om binnenkort een nieuwe woonkamer uit te kiezen of te verbouwen? Dan is een van de dingen waar je een keuze over moet maken welke vloer je wilt gaan leggen. Dit kan nog best een zoektocht zijn, Naast de vloer heb je ook nog plinten op maat nodig voor een goede afwerking. Je hebt daarnaast ook nog verschillende soorten vloeren en niet bij alle vloeren heb je plinten op maat nodig. Welke vloer is dan handig?

De meeste gekozen optie

Laminaat is een van de meest gekozen optie voor een vloer in de woonkamer. Ze zijn gemakkelijk te onderhouden en te leggen. Nadat je de vloer gelegd heb moet je deze afmaken met plinten op maat. Naast het feit dat het gemakkelijk te onderhouden is kun je met laminaat ook alle kanten op. Van laminaat met een groef tot laminaat een werkje, je kunt het geheel naar eigen smaak inrichten. Het enige nadeel is dat het leggen van een laminaat veel werk is. Je moet et op maat snijden en daarna nog afwerken met plinten op maat.

Een houten vloer

Een andere optie voor de woonkamer is een houten vloer. Ook deze moet je afwerken met plinten om maat, maar het hout is wel ideaal en heeft meerder voordelen.  Het grote voordeel van een houten vloer is dat het gelijk een warme en zachte uitstraling aan de woonkamer geeft. Tegenwoordig kun je ook plinten op maat in een dezelfde kleur laten leggen waardoor de vloer mooi overloopt. Ook is een houten vloer geschikt voor vloerverwarming. Ideaal als je met je blote voeten een woonkamer binnenkomt  of op sokken loopt en het gelijk warm is aan je voeten. Het afwerken met plinten op maat is niet een grote klus en als de houten vloer laat leggen kunnen ze de plinten op mat gelijk meenemen in deze klus