Xento
Image default
Horeca

Hier moet je op letten bij een horeca vriezer kopen

Een horeca vriezer kopen kan soms een hele klus zijn. Er zijn vele leveranciers online en fysiek te vinden dat het soms lastig is om de beste keus te nemen. Zo komt er bij het gebruik van zoekmachines een enorm aantal resultaten tevoorschijn en kunnen er wel eens leveranciers tussen zitten van minder kwaliteit.

Een horeca vriezer kopen bij een betrouwbare leverancier

Bij een horeca vriezer kopen is het belangrijk dat de leverancier behulpzaam is en producten levert van goede kwaliteit. De leverancier is verantwoordelijk voor het afhandelen van jouw vragen en problemen. Als je een horeca vriezer komt ga je ervan uit dat alles goed werkt en dat het moeiteloos geïnstalleerd wordt. De leverancier heeft hier veel invloed over en het is dus noodzakelijk om een betrouwbare leverancier te hebben.

Wat kan een leverancier voor jou doen?

Ten eerste is een leverancier verantwoordelijk voor de vragen die jij hebt over een bepaald product. Dit kan misinformatie voorkomen dat kan leiden tot ontevredenheid van een product. Ook moet de leverancier ervoor zorgen dat het product heel wordt geleverd en moet de installatie netjes worden afgerond. 

De garantie

Verder hebben producten een garantie van een bepaalde tijd. De leverancier is verantwoordelijk voor het vervangen of vergoeden van producten die niet goed werken. Je kan je voorstellen dat een slechte communicatie met een leverancier voor veel frustratie kan zorgen.

Online of fysieke locatie?

Bij een horeca vriezer kopen kunnen je kiezen om online de vriezers te bekijken of een fysieke locatie te bezoeken. Het verschil tussen online en fysieke locatie zit hem in het persoonlijk contact en de inspectie van het product. Persoonlijk contact kan fijn zijn wanneer je direct een antwoord op jouw vragen wil hebben en voor eventuele adviezen. Het inspecteren van een product is fysiek ook vaak beter doordat je zelf met eigen ogen naar het product kan kijken. Een nadeel van fysiek is dat het meer tijd kan kosten dan online.

Bekijken van reviews

Om betrouwbaarheid te testen moet je kijken naar het aantal positieve reviews van voorgaande klanten. Dit kan je doen door bijvoorbeeld bij bekenden te informeren die ook van een bepaalde leverancier gehaald hebben of door online te kijken naar recensies die zijn geschreven op bekende sites als Trustpilot of Google reviews.

Neem contact op met de leverancier

Door contact op te nemen met de leverancier kun je eenvoudig testen of de leverancier een goede communicatie en service heeft met de klanten. Ook kun je vragen over de service die zij leveren. Bepaalde leveranciers leveren alleen het product maar installeren doen zij niet. Ook kan het zijn dat er bijvoorbeeld een oude vriezer weggehaald moet worden. Het kan zijn dat dit is inbegrepen in de service.

Inspecteer na levering en installatie

Na een horeca vriezer kopen kan het zijn dat de vriezer onzorgvuldig geleverd is en bijvoorbeeld krassen of deuken in zit. Dit is natuurlijk niet de bedoeling en je moet dus goed opletten of dit het geval is na levering en installatie. Het is ook verstandig om tijdens de installatie erbij te staan om te kijken of alles goed verloopt. Als alles in orde is heb je als het goed is een werkende vriezer in je bedrijf staan.


Voordelig een horeca vriezer kopen doe je op de site van HorecaTraders!