Xento
Image default
Gezondheid

Wat kan een e sigaret?

Een e sigaret werkt op een accu en verdampt een vloeistof naar keuze, de e-liquid. Je hebt niet alleen de keus of je nicotine in je vloeistof wil, maar je kunt tegenwoordig ook kiezen uit een arsenaal aan smaakjes. Het heeft voornamelijk als doel de gebruiker doen denken dat hij een normale sigaret rookt. Alleen ademt hij geen rook meer in, maar waterdamp. Een e sigaret verdampt, terwijl een sigaret verbrandt. Op deze manier is het minder schadelijk voor uw gezondheid.

Hoe werkt de e sigaret?

Op het eerste gezicht lijkt het best gecompliceerd, maar eigenlijk valt het in de praktijk hartstikke mee. De sigaret bestaat voornamelijk uit twee onderdelen: de tank en de batterij. De batterij zorgt voor de stroom en het tankje dient als reservoir voor de e-liquid. Wanneer je op de knop drukt, wordt het verdampingselement warm. De vloeistof verdampt en hij is klaar om te worden ingeademd. De tank van de sigaret bestaat uit meerdere onderdelen. De e-liquid wordt in de tank verhit door de coil. De coil is een stuk gloeidraad met katoen daar omheen. De batterij verhit gloeidraad rondom de coil en zorgt er zo voor dat de e liquid wordt verdampt uit het katoen. Vanuit het reservoir van het tankje wordt er weer nieuwe liquid naar het katoen geleverd. De coil moet regelmatig vervangen worden. Zo eens in de twee weken. Je merkt dat de smaak achteruit gaat wanneer je dit niet doet. Dit komt omdat de katoen rondom de coil oud wordt en waarschijnlijk is verbrand. Ook houdt hij zo niet meer goed de vloeistof vast. Vervang dan meteen je coil!

E liquid voor de sigaret

De e liquids voor de sigaret zijn in verschillenden nicotine gehaltes te koop. Dit is ideaal voor wanneer je wil gaan afbouwen. Je neemt dan bijvoorbeeld iedere maand een liquid met minder percentage nicotine. Er zijn ook veel liquids te koop met 0% nicotine. Je kunt dus geheel zelf de keuze maken of je wel of geen nicotine wil.

Wie gebruikt een e sigaret?

De sigaret kan worden gebruikt door mensen om te stoppen met roken van de traditionele sigaret. Door de overstap te maken van de traditionele sigaret naar de moderne sigaret, verminder je de hoeveelheid schadelijke stoffen die je longen binnenkomen. Ook wordt deze nieuwe manier van roken vaak gebruikt voor de smaakjes. Soms wordt hij ook gebruikt op speciale momenten. Bijvoorbeeld op een feestje of tijdens het uitgaan.