Xento
Image default
Gezondheid

Waarom vinden zoveel mensen het moeilijk om af te vallen?

Al dat vette en zoute lekkere eten elke dag, je zou het het liefst altijd willen eten zonder ervan aan te kunnen komen. Helaas is dit niet het geval. Veel mensen vinden het maar moeilijk om dit te laten liggen en daarom gaat afvallen vaak lastig. Maar het ligt alleen niet altijd maar aan het eten dat afvallen zo moeilijk gaat, er zijn ook andere factoren aanwezig. Hieronder worden er een paar toegelicht en hopelijk kan iedereen hierna op de juiste manier afvallen.

Structuur

Structuur aanhouden is 1 van de belangrijkste tips om goed en constant af te kunnen vallen, het probleem is dat dit op lange termijn soms niet vol te houden kan zijn. Mensen houden afvallen de eerste 2 weken vaak goed vol, maar na deze 2 weken gaat het vaak alweer mis. Het gaat vaak mis omdat ze bijvoorbeeld uitgenodigd worden voor een etentje of drankje, eenmaal bezig blijven ze de hele avond vaak doorgaan. Als je de volgende dag weer goed aan je dieet houdt dan is de schade meestal niet zo erg maar veel mensen lukt het niet om gelijk weer aan het dieet te houden. Ze wachten meestal een paar dagen tot het weekend voorbij is, of kiezen weer een andere datum uit. De afgelopen 2 weken zijn dan helemaal voor niks geweest en je kan weer overnieuw beginnen. Dit is vaak ook niet goed voor de motivatie, mensen denken dan dat het afvallen en het dieet niet werkt, maar dat is het probleem niet. De structuur die ze niet aanhouden is hier het probleem van.

Afvallen shake

Dankzij een afvallen shake kan je goed afvallen. Als je bijvoorbeeld uitgenodigd wordt voor een etentje of drankje kan je daarvoor een shake nemen. De shake neemt je eetlust en je dorstlust af, dranken met veel suiker en calorieën zullen dan ook niet meer zo lekker smaken.