Xento
Image default
Gezondheid

Waarom kiezen voor een zoutvrije waterontharder?

Er zijn verschillende waterontharders op de markt die ervoor zorgen dat jij heerlijk water uit de kraan krijgt. Grof gezegd zijn er waterontharders met zout en waterontharders zonder zout. Maar welke van deze twee waterontharders is beter? Een waterontharder zonder zout is altijd de beste keus. In dit blog wordt toegelicht waarom je zou moeten kiezen voor een waterontharder zonder zout.  

 

Het verschil  

Een klassieke waterontharder met zout haalt kalk uit het water. Een waterontharder zonder zout haalt geen kalk uit het water. Dit zorgt ervoor dat het water even hard blijft. Echter, door een fysisch proces (of een chemische reactie) wordt vermeden dat de calciumionen en magnesiumionen een verbinding aan gaan. Dit zorgt ervoor dat het kalk in het water blijft rondzweven en zich in niet af zet op de leidingen.  

 

Wat zijn de voordelen van een waterontharder zonder zout? 

Een zoutvrije heeft vele voordelen. Neem als voorbeeld de SoluCalc van Vitaleau die ervoor zorgt dat er geen kalk meer in het leidingwater zit. Maar naast kalkvrije water zijn er nog meer voordelen. Het water is schoner. Dit komt doordat de SoluCalc het water reinigt door middel van het gebruik van CO2. Uit ervaring is gebleken dat de SoluCalc de kalk nog beter kan oplossen dan een waterontharder met zout of magnetische functie.  

 

Daarnaast zijn waterontharders met zout erg slecht voor het milieu. Een waterontharder met zout zorgt voor waterverontreiniging als verspilling. Een waterontharder zonder zout zorgt tevens voor een langere levensduur voor huishoudelijke apparaten. Verder zorgt een waterontharder ervoor dat er minder energie verbruikt hoeft te worden om water te laten stromen. Een lager energiegebruik is dus het positieve gevolg. Een SoluCalc is dus beter voor het milieu, maar ook zeker duurzamer.  

 

Eerder werd het al benoemd, maar kalk wordt uit het water gefilterd door een fysisch proces. Dat wil zeggen dat er tijdens het proces geen zout wordt toegevoegd. Dit zorgt ervoor dat het water de eigen smaak behoudt en het geen natuurlijke mineralen verliest. Dit maakt het water lekkerder én gezonder. Doordat mineralen worden behouden, is dat ook beter voor uw huid en haar.  

 

Al met al, een waterontharder zonder zout is dus aanzienlijk beter dan een waterontharder met zout. Er staat u nog maar één ding te wachten en dat is het aanschaffen van een SoluCalc van Vitaleau.  

https://vitaleau-nederland.nl/waterontharder/