Xento

mrt 17 2017

Omgaan met agressie kun je leren

Weet jij eigenlijk wel hoe je kunt leren omgaan met agressie? Veel mensen weten niet hoe ze met dit fenomeen om moeten gaan en het is daarom ook goed dat er instanties zijn die hier training in geven. Omgaan met agressie is iets wat je kunt leren en is vaak belangrijker dan je denkt. Een mens heeft vier basisemoties, waaronder boosheid er eentje is. Iedereen heeft weleens last van woede en hier is ook absoluut niets mis mee. Het is alleen wel belangrijk dat je leert omgaan met agressie van jezelf en van anderen. Het ventileren van je emoties is een goed gegeven. Als je je emoties binnenhoudt en opkropt kun je hier zelfs ziek van worden en dat is natuurlijk iets wat je niet wilt.

Bij omgaan met agressie moet je er goed opletten dat je je eigen grenzen en die van anderen niet overschrijdt. We spreken van agressie als je met woede of boosheid bepaalde dingen probeert te bewerkstelligen. Dit kan uiteindelijk zelfs leiden tot fysiek geweld als je de agressie niet onder controle hebt. Wil jij een cursus volgen waarbij je kunt leren hoe je kunt omgaan met agressie van jezelf, maar ook van mensen om je heen? Volg dan nu een cursus waarbij je leert omgaan met agressie.

Omgaan met verbale agressie

Omgaan met agressie is een belangrijk aspect als we het hebben over een prettige werksfeer. Veel mensen vergeten vaak dat verbale agressie minstens even erg, of soms zelfs erger kan zijn dan fysiek geweld. Omgaan met agressie is iets wat je kunt leren en je kunt andermans gevoelens hiermee vaak ook relativeren. Als eerste moet je proberen om goed te luisteren naar wat iemand anders zegt. Hij of zij gaat zich hierbij gehoord voelen en dan voelt de persoon in kwestie zich vaak beter begrippen. Probeer ook echt contact te maken met iemand en kijk tijdens het gesprek niet telkens de andere kant op. Dit kan ook agressie opwekken bij de persoon. Tip 3 bij het omgaan met agressie is het tonen van begrip. Op deze manier zal de persoon zich begrepen voelen en wordt hij vaak vanzelf al iets rustiger van geest. Daarnaast is het ook heel erg belangrijk bij omgaan met agressie om assertief te zijn. Deze twee lijken misschien wel een beetje op elkaar, alleen het verschil is dat je met assertief zijn je mening, gevoelens en gedachten uit op een manier zodat deze respectvol is voor beide partijen. Bij agressiviteit probeer je iets te bewerkstelligen door middel van boosheid.

Bezoek de website voor meer info : http://www.actinmove.nl/omgaan-met-agressie/

Written by