Xento
Image default
Gezondheid

Jezelf op COVID-19 testen

Met eenCorona thuistest kun je jezelf testen op corona. Maar je kunt dit uiteraard ook laten doen bij de corona teststraat. Het is belangrijk om dit bij twijfel te laten doen omdat je anders anderen kunt gaan besmetten. Dit wil je zelf niet en gun je jouw vrienden, collega’s en kennissen ook niet. Daarnaast heb je een grotere genezingskans als je er vroegtijdig bij bent. De samenleving is langzaam aan op slot gegaan. Maar vanaf nu gaan we gelukkig weer de goede kant op en mag er steeds meer. Dit betekend wel dat er voor evenementen bijvoorbeeld een test plicht geld. Dit geldt ook voor discotheken. De kermissen zullen voorzien worden van een test gelegenheid in de meeste gevallen.

Bescherming tegen corona besmetting

Om jezelf te beschermen tegen het coronavirus raden wij hetffp2 mondmasker van nobraa aan. Ook zou je handschoenen ter bescherming kunnen dragen. Dit is vooral handig voor mensen die in een winkel werken en regelmatig met geld in contact zijn. Hier blijkt helaas vaak het virus te kunnen overleven tot wel 5 dagen. Daarnaast kun je ook desinfecteergel kopen om je handen te reiniging. Wanneer je bag bent aangelegd voor het corona virus kun je kiezen voor een medisch mondmasker. Voor de prijs hoef je ze niet te laten liggen. Ze zijn in verhouding over het algemeen niet veel duurder.

Waarom mensen een mondkapje gebruiken

Veel mensen gebruiken het mondkapje tegen de besmetting van corona. Wanneer je een mondkapje draagt is het belangrijk om dit goed te doen. Zorg dat je eerst je handen hebt ontsmet of gewassen onder de kraan. Zo voorkom je dat het virus eventueel op het mondkapje zit. Doe de koorden achter je oren en trek het mondkapje uit tot hij over je neus zit. Zo heb je de beste bescherming tegen het virus. Twijfel je over je gezondheid blijf dan thuis. Gelukkig denken we aan elkaar in Nederland en dragen niet gevaccineerde nog best veel een mondkapje.

Medische mondkapjes

Een zogenaamd ffp2 mondmasker is een medisch mondmasker wat vooral in de zorg wordt gebruikt. Maar wanneer je twijfelt aan de werking van andere mondmaskers dan kun je dit ook voor jezelf bestellen. Er zijn online veel adressen te vinden die dit verkopen. Het heeft een iets dikkere stof in de meeste gevallen waardoor het ook wel warmer aan kan voelen. Echter is de bescherming in dit geval vele malen beter. Samen staan we sterk en kunnen we elkaar beschermen tegen corona.

Mondmaskers en de samenleving

Mondmaskers hebben in de samenleving een groot effect. Vooral ouderen kunnen zich eraan irriteren wanneer iemand dit niet draagt. Echter is het advies van de Nederlandse regering geen verplichting. Dit betekend dus dat mensen het zelf mogen bepalen. In steeds meer winkels verdwijnt daarom ook deze verplichting. We kunnen namelijk bijna naar het nieuwe normaal. Alleen blijft voorlopig de mondkapjes plicht in het openbaar vervoer actief.