Xento
Image default
Gezondheid

De voordelen van een waterontharder

Waterontharders zijn apparaten of middelen die ervoor zorgen dat water minder kalk bevat. Zeker in regio’s in Nederland waar veel kalk in het water zit, is het gebruik van een waterontharder, zoals de Nanofix van softwatersystems.nl, aan te raden. Hoe zit dit precies? Wat maakt een waterontharder zo ideaal en welke voordelen heeft een onthardingssysteem jou te bieden? Je leest het in dit blog!

Je bent definitief van nare kalkaanslag af

Wat een waterontharderl echt interessant maakt, is in de eerste plaats dat je direct van die nare kalkaanslag op je kranen, douchekop en in de badkamer af bent. Ga je voor een kwalitatief goede waterontharder, zoals een Nanofix, dan bespaar je jezelf dus een hoop poets- en schoonmaakwerk. En daarbij zien je kranen, de douche-installatie en je leidingen er een stuk frisser en schoner uit.

Apparaten die kalkvrij water krijgen hebben een langere levensduur

Een ontkalkingssysteem kopen, zoals een waterontharder, heeft zeker op langere termijn een aantal interessante voordelen. Een daarvan is dat apparatuur die veel gebruikmaken van water een stuk langer meegaan. Denk hierbij aan de vaatwasser, de wasmachine en je koffieautomaat. Doordat deze apparatuur geen last heeft van kalk, werken ze langer en hoef je ze minder snel te vervangen vanwege (vroegtijdige) defecten.

Minder kalk is goed voor je kleding en de kosten

Prettig aan onthard water is dat hierdoor je kleding minder snel slijt en beschadigd. En dus langer meegaat. Als het water zachter is, gaan je kleren dus langer mee. En dat betekent dat ze mooier blijven én dat je minder vaak nieuwe kleding hoeft te kopen. Dat scheelt in de kosten. Zacht water bespaart je ook geld, omdat je namelijk minder wasmiddel nodig hebt om je was goed schoon te krijgen. Wasmiddelen zijn duur, dus ook hierop kun je besparen door een goede waterontharder te kopen en te (laten) plaatsen.

Ontkalkt water is een stuk beter voor je huid

Gebruikmaken van een waterontharder heeft ook interessante gezondheidsvoordelen. Zacht water is namelijk beter voor je huid. Je zult merken dat je huid zachter wordt en dat je, als je daar gevoelig voor bent, minder last hebt van huidallergieën. Daarbij heb je minder shampoo nodig, omdat kalkvrij water zorgt voor betere schuim. Lekker toch?!