Xento

sep 27 2017

De gezondheidsvoordelen die buitenspelen met zich mee neemt

Waar is de tijd gebleven dat kinderen massaal met z’n alle buiten aan het spelen waren. Dat je helemaal onder het zand zat, je broekzakken vol met zand zat en je helemaal groen was door de bosjes waar je in hebt lopen rollenbollen. Dit klinkt voor veel mensen als vroeger maar voor de jeugd van tegenwoordig is dit helemaal niet meer zo normaal. 

Voor veel kinderen komt dit gevoel er niet. Dit komt allemaal door alle technologische apparatuur waar we in het dagelijkse leven mee geconfronteerd worden. Elk kind heeft wel een Playstation 4, Xbox One of mobiele telefoon waar ze op zitten.

Nu brengt een buitenspeelplaats meer met zich mee dan een heleboel speelplezier voor de kinderen. Het zorgt ervoor dat zowel de kinderen als de volwassenen een plek hebben om te socialiseren. Het is een plek waar kinderen nieuwe vriendjes en vriendinnetjes maken. Ze zullen vallen, opstaan, overleggen discuseren en hun mannetje te leren staan. Het speelt een belangrijke rol in hun algemene ontwikkeling. De ouders daar in tegen hebben weer de gelegenheid om contact te leggen met andere volwassenen. Hiernaast kun je dus zien met wie je kinderen omgaat en wie de ouders zijn.

Bewegen is gezond, daar is geen speld tussen te krijgen. Maar we moeten dan ook nog is denken aan de vitamine D die je kinderen opvangen tijdens het buitenspelen. Vitamine D is ontzettend belangrijk voor de groei van botten. Hiernaast is het preventief tegen kanker en is het ontzettend belangrijk voor de spieren. Wist je dat de vitamine D in je lichaam wordt omgezet tot een hormoon? Op deze manier zal je kind niet alleen weerstand opbouwen tijdens het buitenspelen. Zijn hormonale stelsel zal ten goede komen. Buiten spelen brengt dus écht heel veel voordelen met zich mee.

 Kortom genoeg reden om lekker gebruik te maken van houten buitenspeelgoed. Mocht je dat nog niet hebben het is gelukkig niet moeilijk te verkrijgen. Je kan gewoon online de je buitenspeelgoed bestellen en dat wordt het gewoon bij je thuis bezorgd en dan kan je kind weer lekker schommelen op de schommel hout.

Bezoek de website voor meer info : https://www.buitenspeelgoed.nl/

Written by