Xento
Image default
Gezondheid

3 redenen om regelmatig een bezoek te brengen aan je tandarts in Breda

Misschien herken je dit wel. Je bent een keer naar de tandarts geweest. Daarna ga je een keer op reis. Of je gaat verhuizen naar een ander gedeelte van de stad. Je krijgt het druk met een studie of je gezinssituatie verandert. En voor je het weet ben je al jaren niet meer naar de tandarts geweest. Heel begrijpelijk want life happens! Maar toch zijn er een aantal hele goed redenen om je gebit regelmatig te laten controleren.

Tandplak en tandsteen verwijderen

Tandplak vormt zich op en voornamelijk tussen je tanden als gevolg van eten en drinken. Tandplak kun je voor een deel wegpoetsen of met tandenstokers tussen je tanden verwijderen maar het meest hardnekkige deel kan eigenlijk alleen de mondhygiënist op de praktijk in Breda voor je verwijderen. Wanneer dit niet regelmatig gebeurt kan tandplak veranderen in tandsteen. Dit is veel moeilijker te verwijderen en wanneer dit onder het tandvlees komt kan het zelf flink gaan ontsteken met alle gevolgen van dien.

Mooie, rechte tanden voor jongeren en volwassenen

Een mooi gebit en een mooie glimlach is je eigen visitekaartje. Mooie, rechte tanden doen veel voor je uiterlijk en bovendien is het zo veel makkelijker om je gebit schoon te houden. Daarom krijgen vooral jongeren een beugel vlak nadat ze gewisseld zijn naar hun volwassen gebit. Bij veel tandartspraktijken is ook een orthodontist aanwezig dus hoef je niet van praktijk te wisselen wanneer je kinderen een beugel nodig hebben. Ook als volwassene kun je naar een ortho in Breda. Informeer dan naar de beugel van Invisalign. Deze is veel praktischer in gebruik en is doorzichtig waardoor het minder opvalt dat je een beugel draagt.

Gaatjes op tijd opsporen en vullen

Een van de belangrijkste redenen om regelmatig bij de tandarts in Breda op bezoek te gaan is om je gebit te laten controleren op gaatjes. Een gaatje kan behoorlijk vervelend aanvoelen en wanneer je hier te lang niets aan doet kan het zelfs erg pijnlijk worden en kunnen er veel grotere problemen zoals ontstekingen ontstaan. Buiten het ongemak dat dit met zich meebrengt kan dit ook flink in de kosten lopen!