Xento
Image default
Geschenken

Gouden horloge of sieraad verkopen van erfenis

Gouden horloge verkopen

Het kan zijn dat u een gouden horloge heeft geërfd of andere sieraden, gekregen of zelf hebt gekocht. Het kan zijn dat uw gekochte gouden horloge niet meer bevalt, dat het geërfde horloge stilstaat en niet meer te repareren is of dat u liever toch een ander sieraad zou willen hebben. U kunt uw horloge laten taxeren en het bewaren als investering of u wilt uw gouden horloge verkopen. Maar hoe gaat dat in zijn werk; een gouden horloge verkopen? Bij Inkoop Goud Gouda is het zeer makkelijk om sieraden te verkopen. 

 

Wij leggen u uit hoe wij de waarde van uw gouden horloge berekenen en wat uw opties zijn na de verkoop. Uw gouden horloge verkopen wordt makkelijker met deze tips;

Bekijk ook de website van inkoop-goud-gouda.nl 

 

 

Hoe gaat het in zijn werk – een gouden horloge verkopen, stap 1

 

Als u uw gouden horloge bij ons ter verkoop aanbiedt zullen wij eerst kijken of de kast en de band van het horloge van goud zijn en van hoeveel karaat goud de kast en de band zijn vervaardigd. Er zijn gouden horloges die gemaakt zijn van 14 en 18 karaat goud. Ook komt 8 karaat wel eens voor. 

 

Dan demonteren wij het horloge en nemen wij het uurwerk uit de kast. Dan wordt het “casco” horloge – dus alleen de kast en de band – gewogen en naar gelang het gewicht en het karaatgehalte wordt de waarde berekent. De eerste stap naar een gouden horloge verkopen is gezet.

 

 

Gouden horloge verkopen, stap 2

 

Nadat het bedrag berekent is heeft u drie opties: wij kunnen het bedrag direct op uw bankrekening storten, u gebruikt het bedrag voor de aankoop van een nieuw sieraad óf u ontvangt een cadeaubon. Koopt u dit nieuwe sieraad op het moment dat u het gouden horloge heeft ingewisseld, dan geven wij 20% van de waarde aan u cadeau. Wilt u nog nadenken over wat u wilt doen met het bedrag dan geven wij u een cadeaubon ter waarde van het berekende bedrag. U kunt dan later nog eens op uw gemak terug komen in de winkel of onze website bekijken voor een sieraad naar uw wens. 

 

Als laatste optie kunt u ook overwegen om van het goud van uw horloge één of meerdere sieraden te laten maken. Zeker een heren horloge weegt veel en van het gewicht van het goud is het zeker mogelijk om voor meerdere familieleden een sieraad te maken. Zeker als het een erfstuk betreft is het een mooie gedachte dat de volgende generatie of de daarop volgende generaties een deel van het gouden horloge bij zich kunnen blijven dragen. Zoals u merkt biedt een gouden horloge verkopen weer heel andere perspectieven.

 

 

Gouden horloge verkopen, stap 3

 

Wat gebeurt er met het uurwerk en het gouden horloge na verkoop?

Het uurwerk wordt door ons voor zover mogelijk gerecycled. Het goud van uw gouden horloge wordt door ons omgesmolten en verwerkt tot fijn goud. Dit fijn goud wordt weer gebruikt om nieuwe sieraden mee te vervaardigen. 

 

Wanneer u op zoek bent naar een juwelier om uw gouden horloge te verkopen wilt u weten dat de mensen die uw gouden horloge testen en taxeren ervaren zijn in wat ze doen. Juwelier Jos, goudsmeden en uurwerkmakers,  is sinds 40 jaar de plek om uw gouden horloge te verkopen.

 

 

 

http://inkoop-goud-gouda.nl