Xento
Image default
Dienstverlening

Wat te doen als een woning ontruimen aan de orde is?

Een woning ontruimen kan ineens aan de orde zijn. Er kan een situatie zijn van huurachterstand, maar ook bij het overlijden van een naaste kan het gebeuren dat u de taak krijgt te zorgen voor woningontruiming. Soms is het mogelijk dat u dit zelf doet. Maar er kan zich ook een situatie voordoen dat u hiertoe niet in staat bent. Dit kan bijvoorbeeld het geval zijn als de te ontruimen woning in een geheel ander deel van het land staat dan waar u woont. Maar het kan ook zo zijn dat u simpelweg niet de middelen heeft om de inboedel van een woning af te voeren.

Een woning ontruimen gebeurt altijd met respect

Een woning ontruiming kan soms pijnlijk zijn. Bijvoorbeeld als het gaat om uw ouderlijk huis waar u uw jeugd heeft doorgebracht. Als u om emotionele redenen een woning ontruimen niet zelf wilt doen dan kunt u rekenen op de professionele service van een bedrijf dat hierin is gespecialiseerd. Zij voeren de woningontruiming met respect uit en zullen ervoor zorgen dat spullen die geschikt zijn voor hergebruik naar een kringloopwinkel worden gebracht. Uiteraard krijgt u eerst de gelegenheid om zelf persoonlijke spullen uit de woning te halen zodat erfstukken in de familie blijven en foto’s en andere persoonlijke herinneringen bewaard blijven.

Een woning ontruimen, wat kost dat precies?

Een woning ontruimen gebeurt doorgaans voor een vooraf afgesproken prijs. U kunt hiervoor bijvoorbeeld Woningontruiming Regionaal inschakelen. Zij komen dan eerst langs om het huis en de inboedel te bekijken en geven vervolgens een prijsopgave. Zo weet u altijd waar u aan toe bent en zijn er geen nare verrassingen achteraf. U kunt contact met dit bedrijf opnemen via het contactformulier op de website. Zij werken landelijk in diverse plaatsen, meer informatie hierover vindt u eveneens op de website.