Xento
Image default
Dienstverlening

Met een op maat gemaakte trilzeef processen efficiënter maken; de droom van menig productiebedrijf

Een trilzeef, ook wel een schudzeef genoemd, werkt volgens het principe dat elk materiaal met een korrel getransporteerd en gefilterd kan worden. Dit apparaat kan uw appels op grootte voor u sorteren, kan het zand uit het water filteren en kan onkruidzaadjes uit de benodigde zaadjes verwijderen. Het is dan ook niet vreemd dat u trilzeven op de meest onverwachte plekken tegenkomt, zoals in een chemisch laboratorium, bij een afvalverwerkingsfabriek of bij een voedselproducent. Trilzeven worden dan ook toegepast in een groot aantal industrieën en daar hebben ze al menig bedrijf geholpen om efficiënter te kunnen werken, om sneller te kunnen sorteren, om mankracht beter te verdelen en dus om geld te besparen. 

Met een trilzeef kunt u besparen

Als u een productielijn of een proces heeft waarbij twee materialen van elkaar gescheiden moeten worden, dan kunt u dit natuurlijk handmatig laten uitvoeren. Maar als u hier een schudzeef voor gebruikt, kunt u deze mankracht ergens anders inzetten. Een schudzeef filtert op grootte en kan bijvoorbeeld grote appels de ene kant op sturen en kleine appels de andere kant. Het principe is erg simpel, de appels komen op de zeef terecht en alleen de kleine appels vallen er door. Op die manier kan uw product op een snelle manier gesorteerd worden en dat kan betekenen dat u dagelijks meer kunt verwerken. U zal dus op een groot aantal vlakken kunnen besparen. 

Duurzaam, energiezuinig en op maat gemaakt

U heeft natuurlijk niets aan deze besparingen als u het geld net zo hard weer moet uitgeven aan energie die het apparaat gebruikt. Bij PAJA Triltechniek produceren ze daarom alleen trilzeven die energiezuinig en duurzaam zijn. U kunt deze op maat laten maken, exact volgens uw specifieke behoeften. Het is zelfs mogelijk om meerdere zeefdekken boven elkaar te laten plaatsen, zodat u uw gezeefde materiaal nogmaals kunt zeven, net zo lang tot de gewenste sortering is bereikt. Een trilzeef is dus zeker de investering waard.

 

https://paja.nl