Xento
Image default
Dienstverlening

Hoogwaardig onderhoud van stoomketels en periodieke inspectie van stookinstallaties

Eens in de zoveel tijd is het zaak onderhoud aan stoomketels te laten verrichten. Voor een hoogwaardige dienstverlening op dit gebied vertrouwt u op K.K. Brandertechniek. Dit bedrijf is volledig SCIOS-gecertificeerd voor onderhoudswerkzaamheden. Dit houdt in dat de vakbekwame monteurs alle disciplines mogen uitvoeren, voor ieder merk en toestel. Ook voor de periodieke inspectie van stookinstallaties doet u een beroep op dit bedrijf. K.K. Brandertechniek is op inspectiegebied tevens SCIOS-gecertificeerd voor de meest voorkomende disciplines en kan u vrijwel altijd verder helpen. Via de hotline bereikt u dit veelzijdige bedrijf daarbij 24 uur per dag en alle dagen van het jaar. Ook voor een spoedgeval belt u dus zeker naar hen!

Wanneer is het tijd voor de periodieke inspectie van stookinstallaties?

Wanneer een periodieke inspectie van stookinstallaties moet plaatsvinden, hangt af van het soort installatie. U mag er in ieder geval van uitgaan dat de eerste inspectie binnen zes weken na de ingebruikname dient te gebeuren. Betreft het een stookinstallatie met gasvormige brandstof? Dan moet de installatie eens in de vier jaar gekeurd worden. Wanneer het gaat om een stookinstallatie met de brandstof olie of biomassa en een vermogen onder de 100 kilowatt, dan gaat u eveneens uit van de inspectiefrequentie eenmaal in de vier jaar. Is de brandstof biomassa of olie maar het vermogen meer dan 100 kilowatt, dan volgt de periodieke inspectie van stookinstallaties een frequentie van eens per twee jaar.

Onderhoud aan stoomketels

Ook voor stoomketels geldt dat deze periodiek gecontroleerd en onderhouden moeten worden. Met periodiek onderhoud aan stoomketels ondervangt u eventuele problemen die resulteren in een storing of defect op langere termijn. In de regel gaan defecten en storingen gepaard met hoge kosten. Het zou zonde zijn het hier op aan te laten komen. Met periodiek onderhoud aan stoomketels blijft u verzekerd van een goed werkende verwarmingsketel. K.K. Brandertechniek is u bij dit onderhoud graag met ervaren monteurs van dienst.