Xento
Image default
Dienstverlening

Help vrouwen met borstkanker door haar te doneren

Er zijn jaarlijks talloze volwassenen en kinderen die hun haar verliezen door een ziekte of de behandeling daarvan. Door jouw haar af te knippen en te doneren, help je mensen die het nodig hebben. De Haarstichting is een mooi initiatief en wereldwijd de grootste stichting voor mensen met haarproblemen. Deze stichting helpt minder bedeelde mensen met haarziekten of kanker die geen pruik kunnen betalen.

De reden van haar doneren

Een goed en verzorgd uiterlijk geeft meer zelfvertrouwen. Dat geldt niet alleen voor gezonde mensen, maar ook voor zieke mensen. Een behandeling van kanker is chemotherapie. Door deze behandeling kan het haar uitvallen. Dit heeft natuurlijk invloed op het uiterlijk. Hoewel het doorgaans over een tijdelijke verandering van het uiterlijk gaat, is de impact voor degene die het overkomt groot. Door je haar te doneren aan De Haarstichting, kunnen er pruiken gemaakt voor vrouwen met borstkanker.

Waar en wanneer kun je terecht voor haardonatie?

Je kunt bij veel kapsalons terecht voor het doneren van haar. Er zijn zelfs ruim 350 kapsalons in Nederland waar je haar gratis of met 50% korting wordt geknipt als jij je haar wilt doneren. Op de website van De Haarstichting vind je een zoekfunctie, waardoor je snel ziet of een kapsalon bij jou in de buurt meedoet. Je kunt je haar doneren bij een haarlengte van minimaal 30 centimeter. Het is daarbij belangrijk dat je haar een natuurlijke haarkleur heeft en gezond is.

Stuur jouw gedoneerde haar op naar De Haarstichting

Als je naar de kapper bent geweest, kun je zelf jouw haar opsturen naar De Haarstichting. Om te voorkomen dat het haar beschadigt, is het slim om het haar in een envelop te doen en deze vervolgens weer in een envelop te doen. Vervolgens stuur je jouw donatie op naar het volgende adres:

Nederlandse Haarstichting
Thomas Mannsingel 86
2553 DA Den Haag