Xento
Image default
Bedrijven

Wat doet je immuunsysteem en hoe verbeter je het?

Je immuunsysteem. Je hebt er vast wel eens over gehoord en dan vooral in de context dat iemand een sterk of zwak immuunsysteem heeft. In principe werkt je immuunsysteem zo dat het ervoor zorgt dat je een aanvals- en verdedigingssysteem in je lichaam hebt tegen stoffen die je lichaam niet herkent als haar eigen stoffen. Zo krijg je wanneer een mug je steekt geen bult door de mug zelf, maar door je lichaam die probeert het gif van een mug onschadelijk te maken.

Verdedigen met histamine

Zo’n histaminebult jeukt even, desnoods een paar dagen, en dan trekt het allemaal weer weg. Histamine kan echter ook een teken zijn van een overreactie van je lichaam! Dit zie je bij bijvoorbeeld allergieën wel eens gebeuren. Dan krijgt de persoon die ergens last van heeft overal histaminebulten omdat het lichaam zwaar geïrriteerd is van wat er aan de binnenkant speelt. Dit is ook waarom bijvoorbeeld hooikoortspillen anti-histaminepillen heten. In de ergste gevallen kan een allergische reactie dodelijk zijn.

Denk hierbij aan bijvoorbeeld een opgezette keel die iemand laat stikken bij een pinda allergie. Ook kan je lichaam een auto immuunreactie hebben. Verschillende ziektes veroorzaken dit, en soms is het een losstaand geval. In zo’n geval valt het lichaam eigenlijk haar eigen cellen aan omdat het deze niet goed herkent!

Immuunsysteem verbeteren

Om het immuunsysteem te verbeteren zijn er tal van opties. De meest natuurlijke opties zijn eigenlijk jezelf blootstellen en gezond eten! Door jezelf in hele kleine mate bloot te stellen aan stofjes waar je lichaam een reactie op geeft, geef je het immuunsysteem een flinke boost. Denk hierbij ook aan bijvoorbeeld vaccinaties of een lichte verkoudheid. Gewoon even naar buiten kan al veel helpen voor je immuunsysteem.

Gezond eten zorgt dat je lichaam de juiste voedingsstoffen heeft om goed terug te kunnen vechten tegen vervelende indringers! Je immuunsysteem verbeteren kan echter ook op andere manieren. Zowel accupunctuur als meditatie en ademhalingsmethodes kunnen je immuunsysteem op de juiste manier laten werken.

https://buteyko-limburg.nl/immuunsysteem