Xento
Image default
Bedrijven

Waarom we niet zonder vib’s kunnen

Als jij als bedrijf gevaarlijke stoffen levert dan ben je ook verplicht om veiligheidsinformatiebladen te leveren. Het opstellen en onderhouden van deze bladen kan een tijdrovend werkje zijn maar is wel echt van cruciaal belang. Deze bladen bevatten namelijk informatie die cruciaal is voor de veiligheid van de gebruikers van de stoffen. Zo weet een schilder bijvoorbeeld of hij wel of geen mondkapje moet opzetten bij het verven met een bepaalde stof. Ook bevatten deze bladen informatie over wat te doen in geval van vergiftiging.

Vib’s kunnen levens redden

Doordat vib’s cruciale informatie bevatten kunnen deze bladen levens redden. In geval van vergiftiging staat op een vib precies wat er gedaan moet worden. In het ziekenhuis zullen ze dit niet meteen weten als ze niet precies weten om welke stof het gaat. Ook zorgt een vib ervoor dat medewerkers veilig kunnen werken met de stof. Doordat de vib informatie bevat over hoe je veilig moet omgaan met de gevaarlijke stof voorkom eventuele ongelukken of onveilige situaties.

De administratie uitbesteden

De regelgeving omtrent veiligheidsinformatiebladen veranderd vaak en snel. Het kan een tijdrovende klus zijn om een vib continu up-to-date te houden. In zijn algemeen kan het veel tijd kosten om voor iedere gevaarlijke stof een vib te maken. Alle administratieve handelingen die te maken hebben met een vib kunnen worden uitbesteed. Door dit werk uit te besteden heb je een stuk meer tijd voor je core business. Je kunt dus flink wat tijd uitsparen door alle bezigheden omtrent de vib door een ander bedrijf te laten doen.

Home