Xento
Image default
Bedrijven

Voor het eerst backpacken? Met deze tips ga je goed voorbereid op reis!

Durf je het aan en ga je voor het eerst backpacken? Ontzettend gaaf, er is niets mooiers dan de wereld ontdekken. Er zijn wel veel mooie plekken om naartoe te gaan. Het is goed voor te stellen dat je met veel vragen zit als je voor het eerst gaat backpacken. Lees je daarom goed in om goed voorbereid op reis te gaan. De tips en handige weetjes zullen je zeker helpen tijdens de reis!

  1. Neem niet teveel spullen mee op reis

Less is more. Neem niet teveel spullen mee. Tijdens het backpacken merk je als snel dat je echt niet veel nodig hebt tijdens het reizen. Zorg ervoor dat je ruimte overhoudt in de backpack. Het is niet prettig om steeds de backpack dicht te moeten proppen. De kans is groot dat je een favoriete reis outfit krijgt die je het grootste gedeelte van de tijd draagt. Neem daarom slecht een paar setjes kleding mee, een paar slippers en een paar schoenen, dat is meer dan genoeg!

  1. Kopieer je reisdocumenten

Het kan erg prettig zijn een kopie van je belangrijke reisdocumenten te hebben. Mocht je namelijk iets kwijtraken, heb je de kopie nog. Het kan ook helpen om de kopieën op je telefoon te laten staan of in je mail. Een wat bijzondere maar toch handige tip is om een nep bankpas of creditcard mee te nemen. Als je wordt overvallen kan je deze meegeven en stel je de dief snel tevreden zonder in de problemen te komen. Draag altijd alleen een kleine portemonnee bij je met cash geld voor die dag en laat zoveel mogelijk onmisbare spullen op een veilige plek. 

  1. Neem een slotje mee en laat dure spullen thuis

Neem een slotje mee voor je backpack, maar ook voor kluisjes. In veel hostels zitten er niet standaard kluisjes met een slotje. Neem daarom je eigen slotje mee om kostbare spullen veilig te bewaren. Voorkom dat er iets gestolen wordt door het slotje ook te gebruiken voor je backpack. Tijdens reizen met een nachtbus, vlucht of bootreis is het verstandig om de backpack op slot te doen. Gebruik hiervoor een TSA slotje, als je namelijk een ander soort slotje koopt moeten ze die openknippen bij de douane als jouw tas eruit wordt gepikt tijdens het controleren. Bovendien ben je met een TSA slot ook verzekerd van een extra sterk en kwalitatief slotje. 

  1. Gebruik goede reisproducten tijdens het backpacken 

Het is belangrijk om een goede eigen backpack te kopen, die aansluit bij jouw lengte en lekker zit. De kans is groot dat je anders last kan krijgen van je rug en schouders. Het is daarnaast ook fijn om een kleinere losse rugtas mee te nemen. Als je een dag op stap gaat kan je deze meenemen voor essentiële spullen en kun je de zware backpack in het hostel laten. Vervang daarnaast je handdoeken door een microvezel handdoek die minder ruimte inneemt dan een paar sokken en gebruik een sarong of hamamdoek als strandlaken. Veel lichter, compacter en sneller droog. Ben je niet op reis en weet je niet waar je deze spullen allemaal moet bewaren? Een kleine inboedel opslag biedt hiervoor de oplossing. Deze opslagruimte in Rotterdam, Amsterdam en Aalsmeer, dus altijd een opslag in de buurt!

https://www.xento.nl/reizen-en-backpacken/