Xento
Image default
Bedrijven

Verzenden vanuit het buitenland

Tegenwoordig is het heel eenvoudig om van alles te bestellen vanuit het buitenland. Je moet echter wel opletten en verder kijken dan alleen de verzendkosten pakket. Als je namelijk een pakket versturen laat uit het buitenland dan kunnen er nog een hoop andere kosten bij komen kijken. In sommige gevallen is het dan nog steeds goedkoper om alles uit het buitenland te halen, maar in sommige gevallen is dat dan niet zo. Met buitenland wordt hier dan voornamelijk bedoelt buiten Europa. In Europese Unie bestaat er namelijk vrij verkeer van goederen en diensten. Het enige wat dan extra betaald zou moeten worden is de btw.

Als je er echter voor kiest om iets te bestellen uit buiten de Europese Unie dan kan er nog flink wat kosten bij komen. De drie verschillende kosten die erbij kunnen komen zijn de inklaringskosten, afhandelingskosten en de eventueel te betalen belastingen.

Bij de inklaringskosten en afhandelingskosten moet er voornamelijk gedacht worden aan de extra kosten die gemaakt worden door het post- of koeriersbedrijf. Deze bedrijven moeten extra kosten maken om jouw pakket aan te geven bij de douane. Dit kost allemaal extra tijd en geld en dat moet je dan terug betalen als je het pakket hebt ontvangen. Bij de douane moeten er ook nog verschillende kosten betaald worden. Hierbij moet je denken aan invoer rechten, omzetbelasting en accijns. De omzetbelasting is voornamelijk afhankelijk van het product natuurlijk.

Daarnaast zijn er ook nog goederen die je helemaal niet in mag voeren. Die zijn goederen als bijvoorbeld tabaksproducten, nagemaakte artikelen, dierlijke producten. Andere producten die je ook niet zomaar Nederland ins krijgt zijn wapens, munitie, nepwapens, geneesmiddelen, verdovende middelen en kunst en antiek. In sommige gevallen kun je ze het land wel in krijgen met behulp van een vergunning, maar die moet je dan wel hebben.

Bezoek de website voor meer info : http://www.cheapcargo.com