Xento
Image default
Bedrijven

Tuinmeubels die je moet hebben!

Loungebank

Wanneer je aan terras meubels denkt, denk je waarschijnlijk ook aan een lounge bank. Je hebt nu eenmaal een chille loungebank nodig om ’s avonds lekker te kunnen ontspannen. Afhankelijk van de grootte van je tuin, kan je ervoor kiezen om een complete set of een enkele lounge bank te kopen. Lounge banken variëren heel erg in prijs en kwaliteit. Over het algemeen zijn de goedkopere loungebanken gemaakt van kunststof rattan. An sich is er niks met deze loungebanken, maar ga er niet vanuit dat ze 10 jaar mee gaan. Wil je wel een loungebank die echt jaren meegaat, dan zul je toch moeten kiezen voor een iets duurdere. Het allerbelangrijkste om naar te kijken wanneer je een lounge set koopt, is waarvan het frame gemaakt is en hoe dit in elkaar is gezet. Een deels aluminium of houten frame zal over het algemeen langer meegaan dan kunststoffen frame. Dit geldt in feite voor alle terras meubels.

Buitentafel

Een buitentafel heb je echt nodig in de zomer, zeker wanneer je vaker buiten eet. Een tafel buiten is niet alleen fijn om aan te eten, maar bijvoorbeeld ook om ’s avonds aan te chille of kaarten. Uiteraard moet je er ook goede stoelen bij zitten. Meestal koop je ook de tafel en stoelen samen. Als je niet veel te besteden hebt, kijk dan op marktplaats. Wil je toch iets meer dan een goedkope set van marktplaats, maar heb je niet genoeg geld om een nieuwe aan te schaffen? Lees dan de volgende alinea!

Maak ze zelf!

Als je een beetje handig bent en je wilt flink besparen op kosten, kan je de loungebank natuurlijk ook zelf maken. Met wat basic gereedschap, materiaal, pen en papier kom je al een heel eind. Zoek gewoon op Google naar blauwdrukken van een bank frame en probeer dit vervolgens na te maken. Op deze manier kun je ook nog zelf dingen eraan toevoegen zodat de bank nog comfortabeler wordt. Denk bijvoorbeeld aan een bekerhouder of verlengd voetstuk. Met een beetje creativiteit en handigheid kan je de ideale lounge bank en andere terras meubels helemaal zelf maken De kussens zou je eventueel later bij kunnen kopen.