Xento
Image default
Bedrijven

Tips voor het verbouwen van je tuin

Nu we weer kunnen genieten van het mooie warme weer, is dit een ideale tijd voor veel mensen om klusjes aan te pakken in de tuin. Dit kunnen kleine klusjes zijn, zoals het vervangen van bloemetjes en plantjes. Maar ook grotere klussen, zoals complete tuinrenovaties. In dit tweede geval zul je je toch iets meer moeten voorbereiden. Ben je benieuwd hoe je dit doet? Wij vertellen het je graag!

Eindplaatje

Voordat je de tuin gaat verbouwen is het verstandig om een lijstje te maken met hoe je de tuin wilt gaan maken. Noteer hierbij wat je wel mooi vindt, niet mooi vindt en wat je allemaal nodig gaat hebben voor de verbouwing. Denk hierbij zo gedetailleerd mogelijk. Dit is ook handig voor als je een tuinier gaat inhuren. Deze persoon kan zo precies zien wat er allemaal moet gebeuren, zonder dat hij nog iets aan je moet vragen. Denk bijvoorbeeld na over of je kunstgras of écht gras wilt, wat voor stenen, bloemen, meubelen, welke inrichting etc. Als je niet precies weet hoe je je tuin wilt hebben, kun je ook eerst inspiratie opdoen. Kijk bijvoorbeeld naar tuinprogramma’s of koop woon- en tuinmagazines. Hiernaast vind je op internet en social media ook veel voorbeelden van tuinen, waar jij vast wel iets moois tussen ziet staan!

Organiseren

Bij het verbouwen van je tuin zul je ook enkele zaken van te voren moeten regelen en organiseren. Bij een grote verbouwing zul je bijvoorbeeld veel te maken krijgen met puin en afval. Heb je er al over nagedacht waar je dit gaat laten? Je wilt niet tijdens de verbouwing tussen al het afval zitten. Huur daarom een puinbak, zodat je het afval gelijk kan opbergen en er geen last meer van hebt. Hetzelfde geldt voor eventuele vergunningen voor de verbouwing, een openbaar toilet voor aannemers, noem het maar op!

Materialen

Zorg ervoor dat je nog vóór de verbouwing alle benodigde spullen en materialen in huis hebt. Dit houdt in dat je vooraf dus ook kijkt hoeveel je nodig hebt en dat je deze spullen op tijd inslaat. Zo kun je bij het verbouwen gelijk doorpakken en kom je niet in de situatie dat de verbouwing stil gelegd moet worden, omdat je niet je spullen op orde hebt. Bestel daarom op tijd dingen als tuintegels, hout, muurbekleding of dakbekleding, zoals dakpanelen. Meestal geldt hiervoor ook een aantal weken besteltijd.