Xento
Image default
Bedrijven

Stress is slecht voor jouw slaapritme

Stress is een van de vele oorzaken die bij kunnen dragen aan een slecht slaapritme. Daarnaast kan stress voor een slecht humeur zorgen, maar ook fysieke en mentale klachten teweeg brengen. We leven echter in een drukke Westerse samenleving waarin alles snel gedaan moet worden en op tijd af moet komen. Vooral op veel werkplekken is de werkdruk zo hoog, dat er veel mensen vaak een burn-out krijgen. Dit is meestal een mentaal probleem, waarvan iemand tijd nodig heeft om van te herstellen. Het helpt ook jouw algemene gesteldheid. Om in ieder geval een betere slaap te krijgen, is het handig om een slaapmasker te bestellen.

Een slaapmasker bestellen

Door stress kan het lastig zijn om in slaap te vallen of om überhaupt te kunnen slapen. Een slaapmasker bestellen kan dan helpen. Het zal niet het hele probleem weghalen, maar wellicht kun je dan wel af en toe beter in slaap komen. Een andere methode die je kunt gebruiken om stress te verminderen is door af en toe te mediteren. Bij mediteren leer je om het hoofd leeg te maken van allerlei gedachtes. Ook zal hierbij jouw ademhaling rustiger worden, wat weer beter is voor het lichaam.

Bespreek de werkdruk met jouw werkgever

Als je merkt dat het de verkeerde kant begint op te gaan, kaart dit dan aan bij jouw werkgever. Wellicht kan deze dan er iets aan doen of een regeling treffen. Wellicht is het mogelijk om een dag minder te werken of om even een rustperiode in te lasten. Daarnaast kan de werkgever kijken naar de verdeling van taken en iets aan de planning veranderen.

http://slaapmaskers.nl/

Gerelateerde artikelen

De lekkerste koffiebonen komen uit Italiƫ

Jan Korevaar Handelsonderneming: kantoormeubilair tegen scherpe prijzen

Soorten Etiketten