Xento
Image default
Bedrijven

Ontdek welke peuter fiets het beste is voor jouw kind!

Ontdek welke peuter fiets het beste is voor jouw kind!

Leren fietsen heeft tal van voordelen voor kinderen. Dit omvat een verbeterde gezondheid en plezier. Maar degene zijn die je kind leert fietsen kan angstaanjagend zijn! Je wilt het beste voor je kind, terwijl je hem of haar ook veilig wilt houden. Veel ouders kiezen daarom voor de meer traditionele methode en kopen eerst een trainingsfiets voor hun kind omdat ze ook met zijwieltjes hebben geoefend. Zijwieltjes zijn ideaal om te leren fietsen. Maar innovatie heeft bewezen dat de loopfiets het nieuwste is! Zijwieltjes kunnen het moeilijk maken om te leren balanceren en een vals gevoel van evenwicht te geven. Dit wordt geëlimineerd met een loopfiets, aangezien peuters leren balanceren voordat ze gaan trappen.

Alles over fietsen met zijwieltjes

Beginnen met zijwieltjes kan je kind helpen om te leren trappen. Ze ontwikkelen de spieren die nodig zijn om een ​​fiets vooruit te stuwen, omdat zijwielen vaak wat zwaarder zijn. Het gewicht is geen probleem totdat je kind besluit halverwege een rit te stoppen. In dat geval moet je de de zijwieltjes in je becksondergaard tas doen en de fiets naar huis dragen. Dat zou een nachtmerrie zijn! Maar zijwieltjes zijn over het algemeen een effectieve methode om te leren fietsen. Je kunt je kinderen geleidelijk van dit hulpmiddel afwennen naarmate ze meer vertrouwd raken met trappen en draaien. Je kunt de noodzaak van evenwicht introduceren door de wielen hoger van de grond te plaatsen. Ze zullen uiteindelijk kunnen uitlopen zonder de steunen te raken. Dit is meestal een goede indicatie dat ze bereid zijn om het op trapfietsen te proberen.

Alles over loopfietsen

Loopfietsen zijn ook eenvoudig. Kinderen leren op hun loopfiets te rijden door te lopen en er vervolgens mee te joggen als ze vaart maken. Om er dan uiteindelijk met hun voeten volledig van de grond vee te rijden. Het algemene concept is dat leren balanceren voorop staat. Dit wordt gevolgd door het leren trappen. Door de angst om te vallen met een laag risico de baas te worden, kunnen ze de rest gemakkelijker overwinnen. Ze zullen geen prikkel krijgen om te weten hoe ze vallen kunnen voorkomen als ze het risico om te vallen niet ervaren. Loopfietsen zijn geschikt voor kinderen die al kunnen lopen. Ze leren hun evenwicht te bewaren door de fiets heen en weer te bewegen terwijl ze lopen. Ze ontwikkelen een fundamentele fietsvaardigheid door te balanceren zonder te trappen en gaan uiteindelijk door met fietsen op hun trapfiets. Een goedkope kinderfiets kiezen voor je peuter is geen enkel probleem aangezien het alleen voor hun training is en je uiteindelijk zal willen investeren in een kwaliteits pedaalfiets!

Het uiteindelijke oordeel komt neer op jou en je kind

Er zijn geen slechte opties. Je wilt instinctief dat je peuter zo veilig en optimaal mogelijk leert fietsen. Zowel zijwieltjes als loopfietsen zijn redelijk betaalbaar in vergelijking met andere items die je misschien voor je kind koopt. Sommige ouders kopen zelfs beide voor hun kinderen. Een loopfiets leert je belangrijke balans- en draaivaardigheden, terwijl een fiets met zijwieltjes je kind helpt bij het opbouwen van beenspieren die nodig zijn om te trappen. Het is allemaal aan jou en je kind. Wat belangrijk is, is dat je er alles aan doet om ze betrokken en zelfverzekerd te houden!