Xento
Image default
Bedrijven

Maak je nieuwjaar resoluties waar!

Een nieuw jaar betekent voor veel mensen nieuwe doelen. Vaak is één van die doelen een mooier of gezonder lichaam creëren. Men gaat aan de slag met work-out routines, lidmaatschappen voor de gym of een voedingsschema voor fitness. Om effectief verandering te zien in je lichaam, moet je je immers realiseren dat een goed voornemen niet genoeg is. Echt fit zijn vereist een verandering van levensstijl. We zetten hier een aantal belangrijke punten op een rijtje!

 

1. Plan je work-outs.

Vaak denken mensen dat ze goed bezig zijn wanneer ze besluiten om ‘vanaf nu drie keer per week te sporten’. Dit is echter niet het geval. Het is namelijk zo dat wanneer je je work-outs niet effectief inplant in je agenda en er dus tijd voor vrijmaakt, je ze waarschijnlijk niet gaat doen. Dagen en weken vliegen immers snel voorbij en zo vergeten we die work-outs. Wanneer je daarbij je planning maakt en besluit om met anderen te gaan sporten, is de kans meteen kleiner dat je gaat vergeten dat je een afspraak hebt met de gewichten of de looppiste!

 

2. Plan een voedingsschema fitness

Wanneer je begint aan sporten waar je zeer intensief bezig bent, is het geen slecht idee om een voedingsschema op te stellen. Zo hou je rekening met welke soorten voeding het beste zijn voor jouw manier van sporten. Iedereen heeft immers andere noden. Door een voedingsschema fitness op te stellen en je eten op voorhand klaar te maken, zorg je dat je naadloos kan overstappen naar je gezondere levensstijl!

 

3. Verwaarloos je slaap niet.

Een van de belangrijkste dingen die je voor je work-out kan doen, is slapen. Door genoeg te slapen verbeter je immers je prestatie, want je lichaam voelt niet uitgeput en heeft voldoende tijd gehad om te herstellen. Pas echter wel op dat je niet te veel slaapt, want daar kan je ook loom en chaotisch van worden! 

https://voedingschema.nl/voedingsschema-fitness/