Xento
Image default
Bedrijven

Koop een schattig hangoor konijn als vriendje voor uw zoon of dochter

Wilt u graag een pluizig vriendje voor uw zoon of dochter kopen? Maar heeft u niet de tijd of de zin om een aantal keer per dag een hond uit te laten? Denk dan eens na over een hangoor konijn. Deze schattige diertjes zijn goede vrienden voor uw jonge kind. Ze kunnen er gezellig mee knuffelen en daarnaast zijn konijnen erg slimme dieren. Je kan ze misschien geen trucjes leren, maar ze kunnen wel speciale puzzels oplossen. Er zijn namelijk speciale puzzels gemaakt voor uw harige vriendje. Een houten puzzel waar u snoepjes in verstopt maakt uw konijn alleen maar slimmer. Deze diertjes dol op dit soort puzzels omdat de diertjes houden van een uitdaging. Zorg er altijd voor dat u zich voor de aanschaf van een hangoor konijn goed laat informeren over de behoeften van dit diertje.

Slimme dieren die wel behoefte hebben aan gezelschap

Een hangoor konijn is super lief, maar wat u zeker in uw achterhoofd moet houden als u er eentje wilt aanschaffen is dat een konijn een groepsdier is. Dieren die u dus eigenlijk niet alleen kunt houden. Ze hebben een maatje nodig om mee te spelen. Als ze geen soortgenoot hebben, heeft u kans dat ze depressief worden. Om dit te voorkomen verkopen de meeste dierenwinkels, zoals ook Dierenhandel Hoogendoorn, een konijn niet zomaar alleen.

Vrijheid is zeker ook belangrijk

Konijnen zijn zeer actieve dieren, dus ze in een klein hokje stoppen zal ze niet gelukkig maken. Ze moeten de kans krijgen om door uw tuin, over uw balkon of in uw woonkamer rond te rennen. Dit is niet alleen belangrijk voor hun lichamelijke gezondheid, maar het houdt ze geestelijk ook gezond. Een hangoor konijn is van nature heel erg nieuwsgierig. Let er wel op dat konijnen ook graag aan dingen knagen, dus als u ze in uw kamer laat lopen, moet u zorgen dat alle elektriciteitsdraden goed zijn weggewerkt. Als ze een draad doorknagen kan dit nare gevolgen hebben voor uw harige vriendjes, maar het is ook niet goed voor uw apparaten. De medewerkers van Dierenhandel Hoogendoorn vertellen u hier graag meer over!

https://www.dierenhandelhoogendoorn.nl/