Xento
Image default
Bedrijven

Het belang van audiovisueel materiaal

Audiovisueel materiaal maakt het verschil

Misschien onderschat je de kracht van audiovisueel materiaal op evenementen op dit moment. Daar gaat verandering in komen. Stel je voor: je bent op een concert aanwezig en je geniet duidelijk van de geweldige audiokwaliteit, ook al sta je niet vooraan. Het geluid is zo goed en zo helder, dat het bijna lijkt alsof je op het podium staat wanneer je je ogen dicht doet. Het lijkt bijna alsof de band waar jij al zo lang fan van bent, speciaal voor jou aan het spelen is. Of beeld je in dat je in de zaal zit bij een congres. De spreker vertelt zijn of haar verhaal en jij wordt daar helemaal in opgezogen. Je luistert aandachtig en hoopt dat het nog lang door blijft gaan, omdat je het zo interessant vindt. Als de spreker dan de woorden ‘Dank u wel’ uitspreekt, is het voorbij. Toch ga jij geïnspireerd naar huis en onthoud je de zaken die verteld zijn, daar waar je verhalen van collega’s of vrienden niet altijd onthoudt. Zie je het voor je? Deze belevenissen zijn de kracht van audiovisuele materialen. Met deze apparatuur kun je namelijk een prachtige sfeer creëren die lang zal blijven hangen.

Geluid is een onderdeel van audiovisueel materiaal

Geluid is een ontzettend belangrijke factor in het neerzetten van een bepaalde sfeer. Het feit of je iemand kunt verstaan is van belang. Nog essentiëler is dat je deze persoon heel goed kunt horen. Als we kijken naar concerten, zit er altijd een verschil tussen concert-kwaliteit en studio-kwaliteit. Uiteraard is het meemaken van deze concert-kwaliteit ook een van de redenen dat je het evenement bijwoont. Maar dit verschil moet niet dusdanig groot zijn als jij zit te luisteren naar je favoriete artiest. Door goede geluidsinstallaties wordt dit bewerkstelligd.

Licht is het visuele aspect van audiovisueel materiaal

Vergeet ook niet de sfeer die je kunt neerzetten met muziek. Sterker nog: vaak is juist het gebruik van de juiste vormen van licht doorslaggevend. Er zijn natuurlijk altijd uitzonderingen, maar over het algemeen is het veel bijzonderder om congres of concert bij te wonen dat gebruikt maakt van speciale verlichting dan dat het niks doet op gebied van verlichting. Stel je voor dat een oude vervallen loods dienst doet als decor voor je congres, dan maakt het extra veel indruk als je kiest voor sfeerbelichting. Kleur bijvoorbeeld de muren rood, paars of geel als je respectievelijk een intieme, luxe of energieke sfeer wilt creëren. Of kies voor de kleuren van jouw bedrijf. Zo maak je het extra persoonlijk. En wat te denken van die lichtshows tijdens het concert? Daar waarop jij (in combinatie met de energieke muziek) zo lekker uit je dak kunt gaan? Licht geeft net dat ene extra beetje sfeer aan je evenement. En helaas wordt dit soms nog wel eens onderschat. Hopelijk heb jij na dit blog meer kennis over de kracht van audiovisueel materiaal op evenementen!

https://www.ampco-flashlight.com/nl/audiovisueel-materiaal/