Xento
Image default
Bedrijven

Een PVC of een laminaat trap?

Wanneer u een nieuwe trap wilt aanschaffen of als uw oude trap aan renovatie toe is, moet u zich bedenken: welk materiaal kies ik voor mijn trap? De meeste mensen gaan voor PVC of laminaat. Maar welke van deze twee is nou de beste keuze? Wij van TopTrap Renovatie geven antwoord op deze prangende vraag.

PVC: oneindig veel mogelijkheden

Eerst gaan we in op de voordelen van PVC. De grootste pluspunten zijn de veelzijdigheid van het materiaal, de lage kosten en de sublieme eigenschappen. Het allerfijnste aan PVC is de grote hoeveelheid opties. U kunt kiezen uit diverse patronen, motieven en kleuren. Wat dacht u van een beton lijkende trapvloer, een namaakhout ondergrond of bekleedt u trap met een leermotief.

Daarnaast is een trap van PVC eenvoudig te reinigen door het waterafstotende oppervlak en de gladde structuur. Het grootste voordeel van PVC gebruiken is natuurlijk de lage prijs. PVC is de meest betaalbare materiaalsoort. Dat komt omdat PVC niet glad is. Daardoor is een antisliplaag niet nodig.

Laminaat: beter dan hout

Nu gaan we laminaat bespreken. Laminaat lijkt sprekend op hout, maar kent niet de nadelen van hout. Zo is laminaat goedkoper, veelzijdiger en heeft het minder onderhoud nodig. Het grootste pluspunt is de sterkte van laminaat. Het is een ijzersterk materiaal en slijt ook bijna niet. Het gaat veel langer mee dan andere materialen.

Een trap van laminaat is een investering voor de toekomst en erg duurzaam. Na de eerste paar jaren ziet u weinig tot geen krassen. Een trap van laminaat ziet er na verloop van tijd nog net zo uit als toen hij pas aangelegd was.

Conclusie

Zowel PVC als laminaat kent diverse voordelen. Welk materiaal het beste is voor uw trap, hangt vaak af van het soort trap. Als u bijvoorbeeld een open trap heeft, is laminaat niet de juiste keuze. Omdat alle trapzijden dan moeten worden afgewerkt met hoekprofielen. Als het gaat om de goedkoopste optie is PVC de beste keuze. Wilt u juist voor een duurzame trap gaan, dan is laminaat de juiste optie.

TopTrap Renovatie
Adres: Polderweg 23, 1446 AA Purmerend
Telefoon: 0299-700241
Provincie: Noord-Holland

Bezoek de website voor meer info : https://www.toptrap.nl/