Xento

jun 6 2018

Do’s en Don’ts bij een kamer inrichten

Het is heel leuk om een kamer in te richten. Of je nu helemaal met een kale kamer begint, of je huidige kamer een make-over wilt geven. Er zijn zo veel verschillende mogelijkheden dat je er soms helemaal gek van kunt worden. Om je te helpen hebben we hier een paar do’s en don’ts bij het inrichten van een kamer.

 

Do: gebruik verschillende texturen

Wil je een kamer wat levendiger en spannender maken, maak dan gebruik van verschillende texturen. Je kunt dit doen met vloerkleden, kussens, de vloer en accessoires, maar natuurlijk ook met de wanden. Denk hierbij bijvoorbeeld aan houten wandbekleding. Met speciale houtstrips creëer je het effect van een echte houten muur, omdat het gemaakt is van natuurlijke materialen. Hiermee kun je ook een leuk 3D effect in de kamer creëren, door de ongelijke stukken die uit de muur steken.

 

Don’t: denken dat alles bij jouw kamer past

In tijdschriften, op tv en op het internet kom je de meest prachtige inrichtingen van kamers tegen, maar je moet wel realistisch blijven, dit zijn vaak hele grote ruimtes. Het is belangrijk dat je eerst bedenkt wat voor soort kamer je hebt: groot, klein, hoog, laag, licht, donker, rommelig of netjes. Aan de hand hiervan kun je bepalen wat bij de kamer past. Zet dus geen enorme hoekbank in een kleine kamer of hang geen kleine schilderijtjes op een enorme muur.

 

Do: zorg voor goed licht

Het is heel fijn als je veel ramen hebt, waardoor je veel natuurlijk licht in je kamer hebt. Is dit niet het geval, dan is het belangrijk dat je goed nadenkt over het licht. Zorg voor goede lampen op veel plekken, want een donkere kamer ziet er vaak kleiner uit en niet zo gezellig.

 

Don’t: te veel tegelijk willen

Als je in interieurwinkels loopt, zou je het liefst wel alles mee willen nemen, maar doe dit niet! Soms hebben mensen de neiging om hun kamers te vol te proppen met accessoires (die vervolgens ook niet meer bij elkaar passen). Dit geeft de kamer een rommelige uitstraling en de individuele accessoires komen niet meer goed tot z’n recht.  

 

Bezoek de website voor meer info : http://style4walls.com

Written by