Xento
Image default
Bedrijven

De voordelen van een geëgaliseerde vloer

Voor je een nieuwe vloer gaat leggen, is het belangrijk dat de ondergrond vlak is. Wanneer een vloer oneffenheden heeft moet je de vloer laten egaliseren. Veel mensen beginnen met het leggen van een nieuwe vloer zonder te egaliseren. Egaliseren is juist het belangrijkste onderdeel. Wij vertellen jou in deze blog de voordelen van egaliseren.

Egaliseren, wat is het?

Wanneer je gaat egaliseren maak je de vloer egaal. Je werkt oneffenheden in de ondergrond weg. De bobbels en oneffenheden worden weggewerkt door gebruik te maken van egaline. Egaline is een soort dun cement dat makkelijk te verspreiden is over het oppervlak. Na het egaliseren kun je beginnen met het leggen van de ondervloer.

Is het nodig om de vloer te egaliseren?

Een geëgaliseerde vloer zorgt ervoor dat jouw vloer er beter uit komt te zien. Daarnaast kun je langer genieten van jouw vloer, doordat het laminaat op een gladde ondergrond beter wordt gelegd. Daarom is het belangrijk om de ondergrond eerst te egaliseren. Als jouw vloer last heeft van oneffenheden, dan is het belangrijk dat de vloer egaal wordt gemaakt. Doe je dit niet, dan is de kans op oneffenheden in jouw vloer groter.

Waarom je de vloer moet egaliseren

Een egale vloer heeft een aantal voordelen. Wij vertellen jou daarom waarom het nodig is om de vloer te egaliseren. De voordelen van egaliseren op een rijtje:

–          Voorkomt vochtproblemen. Vocht zorgt voor een hoop problemen wanneer je een houten vloer neemt. Door het vocht gaat de vloer bol staan. Door de vloer te egaliseren dringt het vocht moeilijker door het hout.

–          Zorg voor een strak resultaat. De egaline zorgt voor een gladde ondergrond. Welke vloer je ook gaat leggen of het nou een Pvc-vloer is of laminaat, het resultaat zal een stuk strakker zijn.

–          Verleng de levensduur van je nieuwe vloer.

–          De spanning wordt verdeeld over de ondervloer. Hierdoor is er minder kans op scheurtjes.