Xento
Image default
Bedrijven

Dagje Sittard doen?

Wil je wel eens een dagje uit naar een gezellige, niet al te drukke plaats? Dan is Sittard precies wat je zoekt. Hier kun je heerlijk genieten van alle mogelijkheden die een leuke kleine plaats kan bieden. Sittard is een stad met een historie. Het is zelfs één van de oudste plaatsen die Nederland rijk is. Het is in Limburg de op één na oudste stad.

Over Sittard

Sittard telt 36.895 inwoners (CBS: 2021). Wat nu de stad Sittard is, is vermoedelijke ontstaan in de zogenaamde Karolingische tijd, tussen het jaar 700 en 1000. Een bijzonder oude stad dus. Helemaal zeker is echter niet. Wat wel zeker is dat Sittard een mooie historische stad is.

Een deel van de stad is beschermd stadsgezicht. Er zijn ontzettend veel oude elementen. Zo is bijvoorbeeld in het centrum het oude stratenplan nog duidelijk zichtbaar. De stad telt enorm veel kerken, kapellen en kloosters. Daarnaast heeft Sittard ook nog drie interessante musea, waaronder het Toon Hermans museum. Zeker een bezoekje waard. Verder zijn er ook nog eens drie molens in Sittard, die ook bewonderingswaardig zijn.

Stad verkennen

Het is eigenlijk jammer om de stad te verkennen, zonder je te verdiepen in de historie van deze stad. Sittard heeft namelijk op dit punt veel te bieden. Wist jij bijvoorbeeld dat Sittard ook verdedigingswerken te zien zijn?

Verder is er ook genoeg natuur te bewonderen in Sittard. Zo heb je onder andere het Geleenbeek, de Molenbeek, de Keutelbeek en Stadspark Sittard.

Rijschool Sittard

Een hele originele manier om de stad te verkennen, is door een rijles te nemen bij een rijschool Sittard. Met rijles bij een rijschool Sittard zie je zo makkelijk alle interessante bezienswaardigheden. Daarnaast houd je zo jouw rijvaardigheid ook nog eens op peil. Durf jij de uitdaging aan? Maak dan snel een afspraak.

https://046rijopleidingen.nl/