Xento
Image default
Bedrijven

Coderen en markeren

In de transportwereld zijn er de afgelopen jaar heel veel ontwikkelingen geweest. En dat is uiteraard voordelig voor klanten. Want vroeger was het toch wel ondenkbaar dat je een pakketje de volgende dag al binnen zou gaan krijgen. Laat staan dat je kleren kon bestellen op een computer die aangesloten is op een soort wereldwijd web, waarbij je toegang hebt tot bepaalde pagina’s en je daar ook via kan betalen. Inmiddels weten we wel beter en bestellen wel steeds meer kleren, accessoires en soms zelfs boodschappen via het internet. En soms krijgen ze het zelfs nog voor elkaar om het op dezelfde dag nog te laten bezorgen!

Dat het transport van goederen tegenwoordig zo snel gaat komt door de diverse ontwikkelingen. Zo heeft coding and marking zijn intrede gedaan in de wereld van de transport. Producten krijgen nu stickers met een code en hiermee kan een camera vision systeem gelijk zien wat er in een pakketje zit, hoeveel er in het pakketje zit, waar het vandaan komt en wat het heen moet. Zonder dat er een mensenhand aan te pas hoeft te komen. Er hoeft niet meer eindeloos worden gezocht in de databases van de computers waar een bepaald pakketje zich bevind.

Verder heeft het internet zelf ook bijgedragen aan het versneld van het transportproces bij het bestellen van bepaalde producten. Wanneer je besteld wordt dit gelijk opgenomen door een computer en wordt het gelijk in gang gebracht.

Ten slotte is de planning nu veel strakker dan voorheen. Met speciale computerprogramma’s kunnen ze nu beter berekenen welk pakketje waar in een vrachtwagen of bestelbus moet komen te liggen om het proces zo snel en soepel mogelijk te maken voor de leveranciers.

Dit alles zorgt er dus voor dat jij je pakketje de volgende al in huis hebt en soms zelfs dezelfde dag al!

Bezoek de website voor meer info : https://www.kba-metronic.com/