Xento
Image default
Bedrijven

Bubbeltjesplastic kopen als verpakkingsmateriaal

Wanneer we het hebben over bubbeltjesplastic dan hebben we het over een elastisch en transparant verpakkingsmateriaal. Bubbeltjesplastic wordt dan ook meestal ingekocht als verpakkingsmateriaal. Wist je dat een andere naam voor bubbeltjesplastic noppenfolie is? Het bubbeltjesplastic bestaat uit een laag belletjes lucht die samen een veld aan kleine kussentjes creëert. Het plastic beschermt op deze manier producten die ingepakt moeten worden. Zo gaan de producten niet stuk met het vervoeren per post en is het goed ingepakt. Doordat het bubbeltjesplastic bestaat uit veel kleine luchtbelletjes biedt het optimale bescherming.

Maken

Bubbeltjesplastic wordt gemaakt middels een aantal stappen. Om precies te zijn vijf stappen. De eerste stap is het mengen van harsmengsel in een extruder. Hierbij wordt het materiaal door een matrijs geperst. Vervolgens worden de twee vloeibare lagen hars uit de extruder opgevangen. Het hars wordt vervolgens in drum geplaatst en de zuiging in de drum zorgt dan voor de noppen. Daarna wordt er nog een laag hars toegevoegd. Deze laag hars sluit alles af. Als laatste worden er vellen luchtkussenfolie gesneden en worden deze op rollen gerold.

Gebruiken

Bubbeltjesplastic is gemakkelijk in gebruik. Het is voor iedereen handig om een rol bubbeltjesplastic in huis te hebben. Maar hoe gebruik je het nu precies? Knip een groot stuk van de rol bubbeltjesplastic. Wikkel het plastic vervolgens een paar keer om je product heen. Zorg dat er genoeg bubbeltjesplastic wordt gebruikt, zuinig zijn is niet nodig. Hoe meer plastic er om je product heen zit, hoe beter het beschermd is. Zorg dat de kwetsbare delen van het product of stukken die uitsteken extra goed zijn ingepakt. Wanneer je zeker weet dat je genoeg plastic hebt gebruikt zodat het product niet meer breekt ben je klaar. Kies voor een verzenddoos die niet veel groter is dan het product zelf. De lege ruimtes rondom het product vul je ook op met bubbeltjesplastic.

https://verpakgigant.nl/bubbeltjesplastic/