Xento
Image default
Bedrijven

4 tips zodat je goed kunt ontspannen

Ontspannen lijkt in deze tijd een luxeproduct te zijn geworden. Soms lijkt het of het overal rennen en vliegen is. ‘Nee, ik heb geen tijd’ of ‘ik heb het druk’ lijken de mantra’s van deze tijd te zijn. Ervaar jij dat ook zo en wil je daar voor eens en voor altijd vanaf? Check dan deze 4 tips, voor een goede ontspanning.

Tip1 Ontspannen met het beste matras

Slaap is ten eerste een zeer onderschat onderdeel. Terwijl voldoende slaap en een goede slaap je zoveel wint. Een goede diepe slaap is erg belangrijk. Dus investeer in het beste matras. Bezuinig liever op andere dingen, want het verschil tussen een redelijk matras en het beste matras, kan er wellicht voor zorgen dat jij een stuk meer ontspannen bent.

Tip2 Zet me-time in je agenda

Naast het kiezen voor het beste matras, zijn er nog meer dingen van belang als je echt lekker wil kunnen ontspannen. Een open deur, maar bijna niemand doet het: tijd voor jezelf lijkt wel de tussenruimte, tussen afspraken en taken in. Dat is wel de route naar een overvolle agenda waar jij niet blij van wordt. Maak dus ook gewoon ruimte voor jezelf, maak een afspraak met jezelf.

Tip3 Bedenk goed wat je in je hoofd aandacht geeft

Elke dag heeft een mens heel veel gedachten die voorbijkomen. Alleen de meeste gedachten zijn repeterend en zeker niet constructief. Je moet die gedachten niet wegdrukken, maar ze ook niet meer aandacht geven. Zie het als gedachten die als wolken voorbijkomen. Ze komen voorbij, maar ze bepalen niet wat jij gelooft.

Tip4 Wees in het nu

Ben je niet zo spiritueel aangelegd en vind je het maar een beetje een dom gedoe? Prima, maar het feit dat je dit artikel leest, kan betekenen dat je een kans laat liggen. Ga eens het boek lezen van Eckhart Tolle over ‘de kracht van het Nu’. Ben je niet zo’n lezer? Kijk dan eens naar wat filmpjes van hem op YouTube, van deze spiritueel leider kun je vast nog wat leren…

https://erkendmatras.nl/