Xento
Image default
Bedrijven

3 producten om je huid optimaal te verzorgen

Heb jij last van een droge of irriterende huid? Voorkom deze problemen door je huid goed te verzorgen. Toch is het niet makkelijk om te weten wat nu goed is tussen alle bestaande huidverzorgingsproducten. Hieronder staan wat producten die helpen bij het creëren van een gezonde huid.

Reinig je huid met een gezichtsreiniger

Het allerbelangrijkste van een goede huidverzorging is het reinigen van de huid. Op deze manier verwijder je make-up resten, vuil en stof. Om je huid goed schoon te krijgen, is gewone zeep niet voldoende. Zeep kan namelijk je beschermende huidlaag aantasten, waardoor huidproblemen zoals acne, irritatie, vette huid, jeuk en eczeem kunnen ontstaan. Daarom is het aangeraden om je huid te reinigen met een pH-neutrale zeep of een gezichtsreiniger. Een gezichtsreiniger kan een wasgel zijn of reinigingsmelk of -olie. Dit laatste helpt goed bij een droge huid, terwijl een wasgel bij normale huid goed te gebruiken is.

Crème voor de dag en de nacht

Na het reinigen van de huid, is het aanbevolen om een goede crème aan te brengen op de huid. Als je de dag begint, kan je het beste een crème met UV-bescherming gebruiken, zodat je beschermd bent tegen weersinvloeden en omgevingsinvloeden zoals zonlicht of airconditioning. Als je het gevoel hebt dat je huid nog steeds trekkerig aanvoelt, kan je in de avond een voedende nachtcrème gebruiken.

Bestrijd droge huid met een lichaamsborstel

Om verder nog dode huidcellen te verwijderen en je huid een gezonde glans te geven, kan je gebruik maken van een lichaamsborstel. Daarnaast stimuleert het de bloedcirculatie in de huid, waardoor je huid sneller afvalstoffen kan wegwerken en je zelf een energieboost kan krijgen.

https://www.origanic.nl/collections/lichaamborstels