Xento

jan 9 2020

Redenen om een beroep te doen op loopbaanbegeleiding

Loopbaanbegeleiding is een traject waarbij hulp wordt geboden bij het vinden van een nieuwe baan of het richting geven aan je carrière. Deze vorm van begeleiding is er speciaal voor werknemers en zelfstandigen die te maken hebben met specifieke vragen over hun huidige of toekomstige loopbaan. Carrièrepoort is dé professional op het gebied van outplacement en loopbaanbegeleiding. Carrièrepoort helpt je graag met het scheppen van duidelijkheid over je huidige en toekomstige professionele leven. Een traject dat resulteert in het vinden van de juiste richting en het creëren van rust.

Veelgehoorde redenen om loopbaanbegeleiding te overwegen

Waar verreweg de meeste mensen die zich voor een outplacement traject melden dit om dezelfde reden doen, kunnen de overwegingen voor loopbaanbegeleiding sterk uiteenlopen. Een veel voorkomende motivatie van werknemers is het willen uitzoeken welke baan nu echt bij ze past. Dit betreft voornamelijk personen die bereid zijn van werkgever te veranderen. Je kunt echter ook met de begeleiding starten wanneer je jezelf optimaal wilt kunnen ontwikkelen binnen je huidige functie, of wanneer je binnen een bepaalde termijn een topfunctie (in hetzelfde bedrijf) zou willen bekleden.

Waarom loopbaanbegeleiding voor zowel werkgevers als werknemers zijn vruchten afwerpt

Waar het bij outplacement de werknemer is die de voordelen plukt van het ingezette traject, kan begeleiding gericht op iemands loopbaan positief uitpakken voor zowel de werknemer als de werkgever. Zoals je in de bovenstaande voorbeelden hebt kunnen lezen, is het namelijk lang niet altijd de bedoeling van een werknemer om zijn huidige nest te verlaten. Wanneer je als werkgever voldoende perspectieven kunt bieden, lukt het je beter om getalenteerde en gemotiveerde mensen vast te houden. Dit leidt tot onder andere een hoger rendement en minder verloop onder personeel.

Begeleiding op maat

Of je nu op zoek bent naar loopbaanbegeleiding of een outplacement traject wilt opstarten, Carrièrepoort is de aangewezen partner. Dit bedrijf werkt samen met loopbaancoaches door het hele land en is ook in staat om je een breed zakelijk netwerk en trainingen of cursussen te bieden. Het is niet de coach die de touwtjes in handen heeft, maar juist jij voert de regie. Samen met je begeleider stel je een plan van aanpak op om jouw verbeteringen en doelen te realiseren.

Written by