Xento
Image default
Auto

Een auto leasen: Alles wat je moet weten

Bedrijfswagen leasen 

Bij steeds meer bedrijven behoort het leasen van een auto inmiddels tot de normale arbeidsvoorwaarden. Het is voor een bedrijf vaak interessanter en voordeliger om een aantal auto’s te leasen dan in een wagenpark te moeten investeren. Voordelen hierbij zijn vooral ook dat al het onderhoud voor rekening van de leasemaatschappij komt en dat de kosten iedere maand hetzelfde zijn. Dus nooit vervelende verrassingen. Nadeel is natuurlijk de fiscale bijtelling. Die loopt uiteen van 4% van de cataloguswaarde voor hybride auto’s tot wel 25% voor de auto’s met de hoogste CO2-uitstoot. Daar staat wel weer tegenover dat zakelijk leasen deels btw vrij is.

Private leasing Natuurlijk is het ook mogelijk om privé te leasen. Veel consumenten zijn daar nog wat huiverig voor, maar het wordt snel populairder. Groot voordeel ten opzichte van zakelijk leasen is dat je bij het privé leasen van een auto, ook wel private leasing genoemd, geen fiscale bijtelling hebt. Er zijn tegenwoordig veel mogelijkheden om als particulier een auto te leasen, maar de onderlinge verschillen zijn erg groot. Het is dus altijd wel verstandig om meerdere offertes aan te vragen. Ook online zijn er vandaag de dag genoeg mogelijkheden om aanbieders te vergelijken en zo de beste keus te maken.

Wat kost het? De belangrijkste reden voor de meeste mensen om een auto te leasen is het enorme gemak. Alle mogelijke kosten zijn in één vast maandbedrag gevangen. Dus je hoeft nooit meer na te denken over verzekeringen, te piekeren over de wegenbelasting of wakker te liggen van dure reparaties. Je betaalt alleen het afgesproken maandbedrag en je brandstof. De populairste leaseauto van dit moment is de VW Golf. Bij een leasetermijn van vier jaar en een maximum van 20.000 gereden kilometers per jaar kost die je tussen de 450 en 500 euro per jaar.

 

Bezoek de website voor meer info : http://www.bedrijfswagenleasenzzp.nl/bedrijfswagen-leasen/