Xento
Image default
Alarmsysteem

Waarom een huisbeveiligingssysteem?

De belangrijkste reden waarom een huiseigenaar zou moeten overwegen om een huisbeveiligingssysteem te installeren is dat het bescherming biedt aan familieleden tegen indringers. Het is 2,7 keer waarschijnlijker dat een inbreker zich op huizen zonder beveiligingssysteem richt. Dit geeft aan dat de aanwezigheid van een alarmsysteem alleen al in de meeste gevallen voldoende is om het huis en de bewoners te beschermen tegen inbraak. In sommige gevallen kunnen inbrekers nog steeds bewust of onbewust een huis binnenvallen wanneer leden van de familie binnen zijn.

Voor de inbreker die het huis binnenkomt in de verwachting dat het leeg is, kan het vinden van leden van familie binnenshuis genoeg schokken en paniek veroorzaken om agressief gedrag te vergemakkelijken. Het hebben van een beveiligingssysteem geeft familieleden vaak genoeg waarschuwingen om naar een veilige locatie te gaan, terwijl het alarmsysteem de lokale autoriteiten inlicht. Voor inbrekers die een huis binnenkomen in de wetenschap dat familieleden binnen zijn, zijn hun bedoelingen vaak veel kwaadwilliger en het thuisalarmsysteem dient weer als een vroegtijdig waarschuwingssysteem en belt de autoriteiten.

Beveiligingssystemen maken het voor huiseigenaren ook mogelijk om minder bezochte delen van de woning, zoals de kelder en de garage, te beveiligen. Dit maakt het moeilijker voor indringers om hun favoriete toegangsmethoden tot het huis te nemen en onopgemerkt te blijven.

Een huisalarmsysteem voorkomt ook dat indringers te lang in huis blijven als ze wel toegang krijgen tot het huis, omdat de kans groter is dat ze worden afgeschrikt wanneer het alarm luid afgaat.

Zelf op zoek naar installatie van een alarmsysteem? Vraag diverse onafhankelijke offertes aan!

https://onafhankelijkeoffertes.nl/alarmsysteem