Xento

okt 3 2021

Thuis afvallen met cardiotraining

Wie een paar kilo’s kwijt wil hoeft hiervoor tegenwoordig niet meer de deur uit. Je hoeft niet meer een abonnement af te sluiten bij de sportschool of de motivatie te verzamelen om in de regen te gaan hardlopen. Met een fitness apparaat voor thuis sta je binnen minuten te trainen.

Steeds meer mensen kiezen tegenwoordig voor een fitnessapparaat voor thuis. Het is laagdrempelig en je hebt met slecht weer geen excuus meer nodig. In plaats van tien minuten naar de sportschool te rijden en 10 minuten terug kun je die 20 minuten steken in je training. Zo ga je efficiënt om met je tijd.

Verschillende fitness apparaten voor thuis

Wie thuis wil trainen heeft de keuze uit verschillende fitness apparaten. Vroeger vond je enkel en alleen de hometrainer bij mensen thuis. Tegenwoordig is dit echter wel anders. Voor een redelijke prijs kun je naast een hometrainer ook andere apparaten kopen. Denk aan de crosstrainer, de loopband, een spinningfiets of bijvoorbeeld een roeitrainer. Deze apparaten worden allen tegen een redelijke prijs/kwaliteit verhouding aangeboden.

Elk apparaat heeft een unieke manier van trainen. Welke apparaat je koopt hangt natuurlijk af van je eigen voorkeuren. Hieronder leggen we je uit welke apparaten er zijn en wat de voor- en nadelen zijn.

De hometrainer

De hometrainer is wellicht het meest bekende cardiotoestel voor thuis. Waar de hometrainer vroeger een zwaar en lelijk ding was is dit tegenwoordig niet meer zo. De moderne hometrainer ziet er een stuk stijlvoller uit dan vroeger. De hometrainer is fijn voor wie redelijk wat ruimte heeft en graag fietst. Met een hometrainer fiets je ook met comfort. Het zadel is vaak breed en de houding is vrij recht. Dit maakt de hometrainer ideaal voor matige tot middelhoge intensiteit en voor senioren en revaliderenden.

De crosstrainer

De crosstrainer is de laatste jaren enorm opkomend. Een crosstrainer neemt door zijn langwerpige vorm vaak wat meer ruimte in dan de hometrainer. Wat de crosstrainer ideaal maakt is dat het echt een vetverbrander is. De beweging die je maakt brengt zowel je benen als armen in beweging. Hierdoor verbrand je extra calorieën.

De loopband

De loopband is ook wat groter dan gemiddeld maar zie je toch ook steeds vaker bij mensen thuis. Met een loopband kun je zowel hardlopen als wandeltrainingen doen. De loopband is ideaal voor mensen die graag hardlopen of wandelen maar dit bijvoorbeeld vanwege het weer niet het hele jaar door willen doen.

De spinningfiets

Tot slot is er de spinningfiets. Dit is eigenlijk een sportieve hometrainer. Waar de hometrainer gelijk staat aan de stadsfiets staat de spinningfiets gelijk aan de racefiets. Minimalistischer uitgevoerd en met een voorover gebogen houding is de spinningfiets enorm sportief. De spinningfiets wordt vooral gebruikt voor conditie opbouw en intensieve vetverbranding workouts.

Wil je meer weten over thuis afvallen met cardio apparaten? Kijk dan eens op de website van fitnesstoestelkopen voor uitgebreid advies.

Written by